Читај ми!

Nagrada publike za film „Mrak“ u Trstu

Film „Mrak“ u režiji Dušana Milića, osvojio je večeras nagradu publike na na 33. Filmskom festivalu u Trstu, saznaje RTS.

Psihološki triler o životu u stalnom strahu, čija se radnja dešava u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji 2004. godine, domaća publika imaće priliku da vidi u takmičarskom programu predstojećeg 50. Beogradskog Festa.

Film obrađuje život srpske devojčice Milice, koja je u stalnom strahu i koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a čija prekomanda menja sve.

Direktor fotografije je Kiril Prodanov, scenograf Mile Jerermić, dizajner zvuka Kristijan Eidnes Andersen (čest saradnik Larsa fon Trira i Nikolasa Vindinga Refna), dok je muziku je komponovao Stefano Belon.

U filmu se, osim Slavka Štimca, Danice Ćurčić i debitantkinje Mione Ilov, pojavljuju i Nikola Rakočević, makedonski glumac Kole Angelovski, Slaviša Čurović i bosanska glumica Slađana Bukejlović.

Tu je i Flavio Parenti, italijanski glumac zapažene umetničke biografije koji u Mraku tumači italijanskog vojnika KFOR-a Mauricija.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво