Читај ми!

Termin za kulturu i umetnost svake večeri na RTS - od Bate Živojinovića, preko Ninove nagrade do Dostojevskog i Bouvija

Večeri koje provodimo kod kuće kao da nemaju kraj... Potrebno vam je da zaboravite na ne baš prijatnu svakodnevicu? Umorni ste od loših vesti, rijaliti programa i jeftine zabave, a bioskopi, pozorišta i izložbe čine vam se dalje nego ikada? Neka od sada svake večeri RTS 2 bude vaša sigurna zona za uživanje - eksluzivno rezervisana za kulturu i umetnost.

Pred vama su najbolja televizijska i pozorišna ostvarenja, dokumentarne i specijalne emisije, razgovori sa ljudima čiji su životi obeležili naše doba, najnovije svetske vesti iz kulture i umetnosti... Saznajte, podsetite se i obogatite um!

Nedelja je počela "Dramskim ponedeljkom" - januar je posvećen ciklusu "Veliki srpski glumci", pa tako ponedeljkom uveče gledamo filmove Velimira Bate Živojinovića - 31. januara ciklus zatvara film "Rekvijem za teškaša".

Utorak je rezervisan za autorske emisije urednika i kritičara specijalizovanih za pojedine umetnosti i oblasti u kulturi. Ovog utorka, 25. januara, od 21.45, gledamo autorsku emisiju Jasmine Vrbavac "Vavilon" u kojoj članovi žirija za dodelu NIN-ove nagrade i nagrade Beogradski pobednik komentarišu proteklu romanesknu sezonu.

Sredom, magazin "Kulturni centar" donosi najvažnije vesti iz domaćeg i stranog kulturnog života, razgovore, priloge o jubilejima i fenomenima, kritike aktuelne umetničke produkcije. Ove nedelje biće reči o osobenosti predstava nastalih prema delima Dostojevskog na našim pozorišnim scenama, a gošća emisije je glumica Tanja Bošković, dobitnica nagrade "Žanka Stokić". U emisiji će biti reči i o više od četiri decenije rada grupe Električni orgazam, o novom filmu u našim bioskopima, "King's man", o knjizi "Tranzitna viza" Ane Zegers, Festivalu koreografskih minijatura, godišnjici rođenja Dejvida Bouvija...

Četvrtak je posvećen dokumentarnom programu. Ovog četvrtka, 27. januara, emitujemo dokumentarni film "Umetnost sećanja" autorke Jelene Radenović. Film se bavi monumentalnim spomenicima podignutim u periodu socijalizma koji su proteklih godina ponovo "otkriveni" od strane publike širom sveta.

Petkom se smenjuju autorske emisije "Čas anatomije" Marije Nenezić, "Savremeni svetski pisci" Nede Valčić-Lazović i ciklus emisija "Kreatori serija" Lidije Božić. Ovaj petak rezervisan je za debatnu emisiju "Čas anatomije" o pojedincu današnjice između eskapizma i egoizma.

Subotom gledamo emisiju Sanje Milić "Do detalja". Ove subote, gost je Saša Pančić, umetnik koji, iako po obrazovanju slikar - stvara u svim vizuelnim medijima.

Nedelja je rezervisana za ciklus emisija "Metamorfoze" autorke Olivere Milošević koji se bavi našim najznačajnijim pozorišnim umetnicima. Ova epizoda posvećena je glumici Svetlani Bojković.

Sedam dana nedeljno, svake večeri u 22 časa uživajte u temama koje volite, samo na RTS 2.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи