Читај ми!

Film „Nečista krv: Greh predaka“ najgledaniji sadržaj na Netfliksu u Srbiji

Prve tri epizode hit serije „Nečista krv“, bioskopska publika je mogla da vidi i u formi igranog filma „Nečista krv: Greh predaka“ koji od 17. januara može da vidi i publika širom Evrope jer ga je otkupila striming platforma Netfliks.

Priča o propasti velike vranjske porodice iz druge polovine 19. veka ispričana je po scenariju Vojislava Nanovića, prema književnim delima Borisava Stankovića. Serija „Nečista krv" je snimljena u koprodukciji RTS-a i „This and That Productions”, a režirali su je Milutin Petrović i Goran Stanković.

Nečista krv: Greh predaka čiju režiju potpisuje Milutin Petrović, gost Jutarnjeg programa, prvi je srpski igrani film koji je uvršten u ponudu najpopularnije striming platforme Netfliks, a u roku od nekoliko dana postao je najgledaniji sadržaj te platforme u Srbiji.

„Teško da nešto može da bude veća stvar za neko delo nego da bude na nečemu najvećem. Nama to mnogo znači, ali potencijalno može puno da znači i našim kolegama, državi našoj ili kulturi, zato što je ovo prvi film na srpskom jeziku koji je na tako velikoj platformi“, naglašava reditelj Milutin Petrović.

Istovremeno ovo je veliki uspeh i producentkinje "This and That Productions" Snežane van Houvelingen i reditelja Gorana Stankovića, dodaje Petrović, jer su uspeli da plasiraju i obezbede neverovatne tehničke preduslove koji moraju biti ispunjeni da bi platforma otkupila sadržaj.

„Mi smo ušli u taj paket koji se zove 'Turska i Centralna Evropa', a zahvaljujući rejtingu, možemo doći u poziciju da oni taj film plasiraju šire. A što je još važnije, možda ih to ohrabri da odluče da puste još neke naše proizvode, filmove i serije na svoju platformu“, ističe gost Jutarnjeg programa.

Tehnička dokumentacija koja je morala da bude predata ima 60 strana, a bio bi još veći uspeh ako bi se i serija našla na Netfliksu, dodaje reditelj Milutin Petrović.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво