Читај ми!

Premijera filma „Zlatni dečko“ – priča o vanserijskom talentu i drugoj šansi

Premijera filma „Zlatni dečko“ zakazana je za 11. januar. Ovo debitantsko ostvarenje Ognjena Jankovića, rađeno po scenariju Vuka i Alekse Ršumovića, kao i samog reditelja, sa Denisom Murićem u naslovnoj ulozi, priča o mladom, vanserijski talentovanom fudbaleru, koji je meta različitih interesa.

U filmu Zlatni dečko okupila se sjajna glumačka ekipa: Denis Murić, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Ljubomir Bulajić, Tihomir Stanić, Strahinja Blažić... S obzirom na dominaciju muških likova, gost Jutarnjeg programa, producent Uglješa Jokić, napominje da se ipak ne može reći da je u pitanju isključivo „muški film“.

„Radnja je više vezana za nešto što se dešava iza fudbalskog terena, a ne na samom terenu i naravno da ima i ženskih uloga. Tu su Jovana Gavrilović i Alisa Radaković i imamo lepe dve ženske priče koje su nastale na osnovu istinitih događaja, a samim tim život uvek ima i ljubavnu priču“, napominje Jokić.

Film Zlatni dečko reditelja Ognjena Jankovića prati priču o Denisu Markoviću, mladom talentovanom fudbaleru, problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa.

„Postaje meta različitim strukturama koje bi želele da unovče njegov talenat, pa između ostalog i lik koji ja tumačim, a koji se pojavljuje u određenom trenutku u njegovoj karijeri, preuzima njegovu karijeru i počinje da se bavi njom da bi je preveo u legalne tokove“, navodi glumac Petar Strugar.

Film Zlatni dečko je priča o tome kuda vas sve može odvesti talenat, ali i priča o drugoj šansi.

„Jeste priča o drugoj šansi“, dodaje Strugar, „Jer zbog svega toga što se urušilo na tog jednog mladog čoveka koga igra Denis, dosta je uticalo na to da njegov buntovni karakter ispliva i napravi ozbiljne gafove u svojoj karijeri, da bi došao na kraju do mene kao menadžera u filmu, koji mu pomaže da se sredi i vrati ponovo na velika vrata i reši se svojih demona“.

Žanrovski, film se može svrstati u dramu-triler. Ima i akcionih i ljubavnih elemenata, tako da se može reći da život piše najbolje scenarije, dodaje producent Jokić.

Petar Strugar koji je imao zapaženu ulogu u filmu Montevideo naglašava da Zlatni dečko nema nikakvih dodirnih tačaka sa ovim delom, osim što se radi o fudbalu.

S obzirom na ponovno zahuktavanje pandemije, teško je predvideti kakvu gledanost će film imati, ali kako naglašava Uglješa Jokić, ekipa je jako zadovoljna i ponosna kako film izgleda, ali da je evidentno da je i interesovanje publike veliko.

„Već je par sala rasprodato. Premijera je rasprodata za pola sata, tako da nadamo se najboljem“, dodaje Jokić.

Filmovi ovakvog formata najčešće produžavaju svoj život kao TV serije, ali trenutno je pažnja usmerena samo na film, no producent obećava da će se pojaviti i serija.

„Ali zato će televizijska premijera ovog filma biti za prvomajske praznike na RTS-u“, najavljuje producent Uglješa Jokić, na kraju gostovanja u Jutarnjem programu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво