Читај ми!

RTS vas poziva da novogodišnju noć provedete „Pod nebom Srbije“

I ove godine, za sve one koji će predstojeće novogodišnje veče provesti sa RTS-om, očekuje ih zanimljiv i bogat program, koji je predstavila Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa.

Ove godine novogodišnji program Pod nebom Srbije ima drugačiji koncept, u skladu sa novim okolnostima.

„Iz godine u godinu mi se trudimo da koncept bude drugačiji, iako je muzika uz koju se naši građani vesele ta. Ove godine, u februaru sam predložila koncept novogodišnjeg programa, a u stvari, naterala nas je situacija sa koronavirusom. Nismo bili sigurni kako će izgledati epidemijska slika, pa smo rešili da izađemo napolje, na trgove naših gradova. To je bio ogroman napor, ali smo od severa do juga obišli više od gradova", istakla je Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa.

Ističe da je poseban kuriozitet, zahvaljujući patrijarhu srpskom Porfiriju, dobijanje dozvole za snimanje ispred Pećke patrijaršije.

„Ne pamte kada se užičko kolo igralo ispred Patrijaršije. Zahvaljujući televiziji i Srbima i Albancima, koji su nam pomogli da sve napravimo. Program će u novogodišnjoj noći trajati sedam sati. Ostatak materijala biće emitovan tokom novogodišnjih dana. Čestitku u ponoć uputiće naš veliki dramski pisac Dušan Kovačević“, napomenula je Olivera Kovačević.

Dodaje da će prvog januara biti TV premijera filma Toma, koji je zabeležio istorijski uspeh od milion bioskopskih gledalaca.

Simfonijski orkestar RTS-a 14. januara održava tradicionalni Novogodišnji koncert, koji je emitovan iz Centra „Sava“, ali će ove godine biti emitovan iz studija 8, u direktnom prenosu na Drugom programu, a 15. januara reemitovan i na Prvom programu.

„Simfonijski orkestar RTS-a sa čuvenim svetskim solistima. Željko Lučić će tu biti, Zoran Todorović, Aleksandar Serdar koji će prvi zasvirati na novom Stenvej klaviru koji je RTS dobio posle 40 godina“, naglašava Kovačevićeva.

Big bend takođe ima Novogodišnji koncert. Dolaze im gosti iz Slovenije i očekuje se da će na oba koncerta publika biti u prilici da čuje vrhunsku interpretaciju orkestara i solista.

„Novogodišnji projekat je bio najkomplikovaniji, jer su pripreme počele u septembru, a snimanje već od 1. novembra. Za dva meseca uraditi 25 šou programa, to ne postignemo ni u celoj godini. Međutim, Olimpijske igre su bile naš najveći izazov. Uradili smo to na zavidnom nivou, boreći se sa karantinom, u kome je više od polovine naše ekipe završilo već drugog dana. Velike smo projekte imali ove godine i uspešno smo ih završili", smatra glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

Planovi za nove projekta su, pre svega, pripreme za „Pesmu Evrovizije“ i izbor predstavnika Srbije koji će se obaviti krajem februara. Prijavljeno je preko sto kompozicija, a tridesetak će ući u takmičarski deo. Kovačevićeva naglašava da se vrlo strogo kontrolišu glasovi publike i da taj posao ne radi RTS, već taj posao rade notari i agencije. Žiri javno iznosi svoje glasove i stoji svojim imenom iza toga. 

„Ko bude najbolji neka nas predstavlja“, kaže na kraju gostovanja u Dnevniku 1, Olivera Kovačević, uz najlepše želje za narednu godinu i poziv gledaocima da od 21 sat budu uz RTS.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво