Читај ми!

„Nečista krv“ – Sarina Sofka je do poslednjeg trenutka verovala u pravu ljubav

Serija „Nečista krv“ u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića predstavila je publici i nove, mlade glumce. Između ostalog, u ulozi Sofke glumicu iz Češke, makedonskog porekla, Saru Sandevu, koja je prvi put imala priliku da učestvuje u regionalnom projektu.

O ulozi Sofke i utiscima sa snimanja u Srbiji, glumica Sara Sandeva je za RTS razgovarala sa Majom Milić.

– Sofka u mojim očima je skroz drugačija nego sve ostale uloge koje sam igrala. Ne samo zbog lepote i zbog toga kako ona izgleda već i zbog toga kako je ona razmišljala. To 'rodi pa umri', što je bilo normalno za sve žene u to vreme, ona nije htela. Ona se nije bojala da ima snove, da sanja i verovala je do poslednjeg momenta u pravu ljubav. A sudbina što je bila takva, ona je sama donela tu odluku da se žrtvuje za svoju porodicu.

Kako su tekle pripreme za ulogu? Učili ste jezik, ali da li ste osim scenarija stigli da pročitate i roman Borisava Stankovića Nečista krv?

– Naravno, čim sam započela celu pripremu, pa sam posle toga pročitala scenario i čim sam došla u Srbiju počela sam odmah da učim srpski jezik, ali isto tako govor, zbog toga što smo saznali da moj izgovor Č, Š, Đ je malo drugačiji nego vaš. I naravno, u međuvremenu smo pripremali ulogu Sofke detaljno sa režiserima.

Već sa 14 godina imali ste prvu ulogu u seriji. Kod nas televizija donosi širu popularnost, da li je tako i u Češkoj gde živite i radite?

– Tako je isto i u Češkoj, ali moram priznati da ja nikad nisam to puno proživljavala. Za mene je bilo važno fokusiranje na posao i svaki put kažem da posao priča za mene, a ne sve drugo. Ali, volim da se fotografišem sa ljudima, da popričam sa njima, ali popularnost nije razlog zašto ja radim ovaj posao.

Rođeni ste u Makedoniji, ali imate i srpske korene. Da li ste prvi put u našoj zemlji i kakvi su Vam utisci?

– Ranije je bilo samo prolazno, ali zbog snimanja Nečiste krvi prvi put sam imala priliku da budem u Srbiji duže i vrlo sam srećna zbog toga. Upoznala sam puno novih ljudi koji su vrlo inspirativni za mene i ova energija i ta atmosfera koju Srbija ima to meni fali u Češkoj i bila sam baš srećna što sam mogla da budem tu duže vreme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво