Читај ми!

Miki Manojlović - od Malog Mančestera do Traga divljači

Predrag Miki Manojlović je među retkim glumcima sa ovih prostora sa zavidnom karijerom u evropskom filmu. U bioskopima ga trenutno gledamo u „Južnom vetru, ubrzanje", a u 2022. godini ima dva nova filma „Bilo jednom u Srbiji" i „Trag divljači".

Radio je sa najvećim rediteljima naše kinematografije. Odigrao antologijske uloge. Oprobao se i u prvoj srpskoj akcionoj franšizi.

S nestrpljenjem iščekujemo njegov povratak autorskom filmu kakav je Trag divljači, u režiji Nenada Pavlovića, rađen po motivima proze Živojina Pavlovića sa kojim je Predrag Miki Manojlović imao čast da sarađuje u Hajci.

U novom filmu koji je omaž Crnom talasu, poveren mu je kompleksan i specifičan lik.

„Napravili su taj scenario koji povezuje vreme i povezuje ljude i povezuje generacije od posle rata do sedamdesetih godina. Igram Jotića koji je ustvari DB-ovac, od posle rata sa svim vrlinama za taj posao i sa svim manama ljudskim i slabostima kretanja na hijerhariji", rekao je Manojlović.

Pre Traga divljači, već početkom 2022. Mikija Manojlovića gledaćemo u još jednom filmskom povratku u prošlost.

„Treba govoriti o nekim vremenima koja su bila obećavala da budućnost postoji", smatra glumac. A to je vreme koje pripoveda o „srpskom Mančesteru".

Film Bilo jednom u Srbiji Petra Ristovskog posvećen je razvoju Leskovca i mentalitetu tog vremena.

„Igram čoveka koji je bio najvažniji u srpskom Mančesteru u obnovi srpskog Mančestera, koji je bio veliki darodavac i koji je obnovio industriju verujući u mlade", objašnjava Manojlović.

Od druga Blagoja Jotića do gazda Mite, čoveka sa vizijom - u širokoj žanrovskoj lepezi, Predrag Miki Manojlović je u ulozi velikog glumca.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара