Читај ми!

Nagrade za film "Toma", koji je oborio rekorde gledanosti i postao najgledaniji film novije srpske istorije

Autorima i producentima filma „Toma" koji je videlo više od milion gledalaca, uručena je nagrada Jugoslovenske kinoteke.

Film Toma  oborio je bioskopski rekord i postao najgledaniji film u novijoj srpskoj istoriji. Za samo dva i po meseca videlo 1.054 000 gledalaca. Tim povodom producentskoj i autorsdkoj ekipi filma uručena je plaketa Jugoslovenske kinoteke, a arhivu ove institucije predata je kopija filma Toma.

„Film je jedan neverovatan ambasador naše kulture, a u isto vreme i film koji podvlači značaj jednog kantautora koga nikada nismo zaboravili. Nakon ovog filma u pravom smislu te reči, on postaje besmrtan. Kinoteka je bogatija za još jedan film koji će biti prikazivan za generacije koje dolaze", rekao je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske Kinoteke.

Film Toma oborio je rekord i kada je reč o najvećoj gledanosti u bioskopima u jednom danu, kada ga je pogledalo 35 000 posetilaca. O fenomenu filma Toma koji je svojom emocijom osvojio gledaoce u Srbiji, regionu i Americi napisani su već brojni tekstovi.

„Mi smo ponudili jednu čistu emociju, ponudili smo ljubav. Mislim da su ljudi osetili tu ljubav, da su je prigrlili i desilo se ovo čudo. Ja im se na tome zahvaljujem i zahvaljujem se Tomi Zdravkoviću jer mislim da smo tragajući za njegovom dušom za trenutak pronašli svoju", istakao je glumac Dragan Bjelogrlić. 

Film Toma nastvalja svoj bioskopski, ali i festivalski život.Uskoro će biti prikazan na festiovalu najboljih filmskih ostvarenja iz centralne i istočne Evrope u Holandiji, a zatim i na festivalima u Izraelu i SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво