Читај ми!

Teodora Dragićević: Stojnina ljubav prema Miti je najčistija i najiskrenija na svetu

Na Prvom programu RTS-a počelo je emitovanje serije „Nečista krv“ – porodične sage vranjanske porodice u drugojpolovini 19. veka. Mladu glumicu Teodoru Dragićević gledamo u jednoj od glavnih uloga, sluškine Stojne, vanbračne ćerke gazda Trifuna koja je zaljubljena u svog brata.

Serija Nečista krv je zasnovana na književnom delu Bore Stankovića prema scenariju koji je sedamdesetih godina napisao Vojislav Voja Nanović, a koji je posle skoro pola veka slučajno pronašao reditelj Milutin Petrović.

Gošća Jutarnjeg programa, mlada glumica Teodora Dragićević navodi da je Milutin Petrović pravi zaljubljenik u ovaj projekat, scenario i delo Vojislava Nanovića kao scenariste.

„Koliko ja znam, on je znao za taj scenario i tražio ga je godinama i pronašao ga je u arhivama RTS-a. Pre neki dan sam čula od producentkinje filma da ga je pronašao još pre četiri godine i od tada je krenuo rad na ovom projektu“, kaže glumica.

U seriji Nečista krv Teodora Dragićević tumači lik Stojne, mlade služavke u kući hadži Trifuna, koja je od detinjstva zanesena njegovim sinom Mitom. Njihova veza proizvodi veliku uznemirenost u porodici jer su oni u stvari brat i sestra, što ni ona ni on ne znaju.

„Tada se mnogo više stvari skrivalo. Tada se o mnogo više stvari ćutalo i zato je to, ako može tako da se kaže, normalnija situacija za to vreme. Što se tiče moje uloge, bilo je teško igrati jer je to najčistija i najiskrenija ljubav na svetu. To je prva ljubav koja se čoveku dogodi u životu i od kad je bila mala, ona misli na njega“, objašnjava Teodora Dragićević.

Bilo joj je zadovoljstvo da radi sa svojim iskusnim i poznatim kolegama, za koje kaže da su bili spremni da joj pomognu i da je posavetuju.

„Nela Mihailović je uvek bila tu. Igrala sam s njom u još jednom projektu posle ovoga. Mnogo volim Nelu kao glumicu i kao osobu“, naglašava Teodora Dragićević, Stojna iz serije Nečista krv.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво