Читај ми!

Počinje serija „Nečista krv“: Zavodila je momke i živela po svojim pravilima – ko je bila Cona

U subotu, 4. decembra, na Prvom programu RTS-a, u 20 časova počinje emitovanje serije "Nečista krv". Još samo pet dana ostalo je do početka emitovanja serije, čija je priča zasnovana na  književnim delima Bore Stankovića.

Ovaj veliki projekat nastao je u produkciji RTS-a i "This and That Production", prema scenariju koji je sedamdesetih godina prošlog veka napisao Voja Nanović, dok režiju potpisuju Milutin Petrović i Goran Stanković.

Film "Nečista krv - greh predaka" oduševio je domaću bioskopsku publiku, a serija donosi obilje novih scena i nastavak priče o propadanju velike vranjanske porodice.

Deo izuzetne glumačke ekipe serije je i Katarina Radivojević, koja tumači ulogu Cone - žene koja je sredinom 19. veka živela životom koji bi se smatrao neobičnim čak i danas.

Cona je Hadži Trifunova sestra, samouverena zrela žena koja nosi oružje. Ona uživa u tome da zavodi mlade momke i da ih lako menja kad joj dosade. Kao sestra imućnog gazde i neko ko se i sam uspešno bavi trgovinom, Cona je izborila veliku slobodu u strogom patrijarhalnom društvu.

"Ti dobro znaš da i ja umem da se svetim", kaže Cona svom bratu Trifunu kada dođe vreme za suprotstavljanje Turcima.

Katarina Radivojević priznaje da joj je bilo teško da se poistoveti sa ovim likom, zbog neobične strasti koju Cona ima:
"Tako zavoditi mlade momke - meni je to strano i to sam negde morala da opravdam. To mi je bio izazov i najteži deo glumačkog zadatka, zato što nisam mogla da poverujem u to da ona ide za tako mladim momcima i ima strast prema njima... Rekla sam reditelju da ne znam kako ćemo to da napravimo, a da izgleda realno. Nadam se da smo uspeli...".

Kako izgleda buran život Cone i šta će njene odluke doneti budućim generacijama porodice, gledajte od 4. decembra, svakog vikenda u 20 časova samo na RTS-u.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво