Читај ми!

Frano Lasić: Film „Elegija lovora“ je psihodrama sa elementima mistike

„Elegija lovora” je debitantski igrani film reditelja Dušana Kasalice nastao u koprodukciji Srbije i Crne Gore. Svoju srpsku premijeru film će imati 29. novembra 2021. godine, u okviru takmičarskog programa 27. Festivala autorskog filma.

Film Elegija lovora svetsku premijeru imao je na „Sarajevo Film Festivalu“. Film je prikazan i na filmskom festivalu u Hamburgu u Nemačkoj. Beogradska publika film će premijerno moći da pogleda 29. novembra 2021. godine. Glavnu mušku ulogu tumači glumac Frano Lasić, u liku univerzitetskog profesora Filipa.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, glumac je istakao je da je priča interesantna, objašnjava situaciju ne samo kod nas, već i u svetu. To je nestanak srednjeg građanskog sloja, koji je centar čovečanstva. To je raspad braka jednog para. Igram profesora, moju suprugu igra Savina Geršak. Oni i njihov brak nestaju u nekoj fantaziji.

„To nije akcioni film, to je psiho drama, ako pogledate film studiozno vidite suštinu celog filma. Savina i ja se godinama poznajemo, ona živi u Rimu, ona je lepo napravila svoju ulogu, odlično smo se slagali. Moj lik u filmu svaku novu situaciju prihvata sa lakoćom. Filip je linearni lik, koji se ne uzbuđuje puno u životu, a uvek nalazi rešenje u situacijama koje nas okružuju", rekao je Frano Lasić.

Ističe da je film sniman na Žabljaku, Durmitoru i u Igalu. Da su priroda i pejzaži predivni.

"Dugo smo snimali film, imamo sva godišnja doba. Film je psihodrama sa elementima mistike", istakao je glumac Frano Lasić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво