Читај ми!

Kolja neprepoznatljiv – serija „Advokado“ donela neobičan humor na male ekrane

Serija „Advokado”, koja je nedavno počela sa emitovanjem na Prvom programu RTS-a, pobrala je simpatije brojne publike. Idejni tvorac, scenarista i jedan od glavnih glumaca, Nikola Pejaković Kolja, tumači lik Zaviše Trulića Belog i pojavljuje se u dosad neviđenom izdanju.

Beli, verni saputnik Brane, glavnog junaka serije, je sitni prevarant, čovek iz naroda koji za svaki problem ima rešenje – takvo da uvek upadne u još veći problem. Njegovi poduhvati su nepredvidivi, predlozi često apsurdni i još smešniji kada se ispred njega nađe Brane, zbunjeni, nesnađeni advokat.

Humorističnu crtu serije dodatno pojačavaju kostimi i retro frizure koje prate karaktere likova. Tako možemo da vidimo kako Pejaković ima novi imidž – sa potpuno neobičnim brkovima i odećom koja podseća na stil devedesetih godina prošlog veka.

„Beli je neka vrsta univerzalnog druga. Kao i svi drugi likovi, i Beli je pomeren, iščašen, izbačen iz realnosti taman toliko da bude uvek u funkciji komedije, ali i dovoljno svoj – iskren, ubitačno lud i pomeren. Svi likovi su stilizacija, oni su postavljeni na metar od zemlje i predstvaljaju tipove, a ne likove, ličnosti koji se menjaju i imaju neki svoj dramski razvoj u donosu na radnju serije. Ovo je punokrvna komedija i tu nema kalkulacija, igra se do kraja, do ivice plemenite šmire, pa i dalje, naravno“, naglašava Pejaković.

Advokado je sitkom koji nas zasmejava, ali nam se povremeno i nasmeje u lice.

Advokado je žanr za sebe, neka žanrovska marmelada u kojoj sam hteo da sprovedem samo jednu stvar – da uradim onako kako mislim da treba da izgleda jedna naša, srpska, humoristička serija danas. Naravno, pisao sam, igrao i režirao onako kao jedino mogu i znam – na osećaj. Velika je stvar kada imate RTS iza sebe i takve saradnike koji te u svemu podržavaju i štite: Hajdukovića, Brankicu Janković i čitavu, genijalnu, glumačku ekipu. Glumci su pokazali veliku hrabrost, a o njihovom talentu i profesionalizmu ne treba da govorim“, dodaje Nikola Pejaković.

Serija pomerenim humorom i vrhunskom glumom, donela je osveženje na male ekrane. U pitanju je ostvarenje koje ne može da se svrsta u određeni žanr, ali koje uspeva da dotakne svakog gledaoca svojom životnošću i suštinom.

Nesvakidašnju komediju Advokado gledaoci mogu da prate svakog radnog rana na Prvom program RTS-a, sa početkom u 20.00 časova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво