Читај ми!

FEDIS od 5. do 7. oktobra, ko je sve nominovan za Zlatnu antenu

Na predstojećem, 11. Festivalu drama i serija FEDIS vodiće se žestoka borba za nagrade Zlatna antena u dvanaest kategorija, koliko se nagrada dodeljuje na osnovu mišljenja 12-članog žirija.

U konkurenciji za najbolju TV seriju prethodne sezone nalazi se trinaest domaćih serija. Jedanaesti međunarodni Festival drama i serija FEDIS, održava se od 5. do 7. oktobra u Domu omladine Beograda.

Izbor za glumačke nagrade sastavila je glumica Sonja Damjanović.

U trci za glavnu mušku ulogu su Nenad Jezdić (Kašika u seriji Vikend sa ćaletom i Baja u seriji Kamiondžije), Jovo Maksić (Kosta Govoruša u seriji Kosti), Boris Isaković (Slobodan Milošević u seriji Porodica), Gordan Kičić (Veljko u Mama i tata se igraju rata).

Za epizodnu mušku ulogu nominovani su Dragan Mićanović (Englez u seriji Kosti), Filip Đurić (Robert u seriji 12 reči), Branko Vidaković (Bata Konj u seriji Vikend s ćaletom), Nikola Ristanovski (Viktor Kolar u seriji Jedini izlaz).

Kandidatkinje za glavnu žensku ulogu su Mirjana Karanović (Mira Marković u seriji Porodica), Nina Janković (Jadranka u seriji Mama i tata se igraju rata), Gorica Popović (Vesna u seriji Kaljave gume), Anđelka Prpić (Ana Kolar u seriji Jedini izlaz).

Zlatnu antenu za epizodnu žensku ulogu u trci su da podignu Nikolina Jelisavac (Ljilja u seriji Kosti), Sena Đorović (Lina Tomović u seriji Tajne vinove loze), Svetlana Bojković (Desanka Mitrović u seriji Porodica) i Dušanka Stojanović Glid (Dragoslava u seriji Zlatni dani).

Za glumačka otkrovenja nominovani su Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović, obojica za uloge Šoka i Paše u seriji Klan, Lea Sekulić (Kristina Govoruša u seriji Kosti), Rastko Mićić (Saša Rešanović u seriji 12 reči).

Reditelj Aleksandar Adžić nominovao je za najbolju režiju serije 12 reči, Kosti, Porodica i Klan.

Kandidate za Zlatnu antenu za najbolji kostim birao je kostimograf Boris Čakširan: 12 reči, Kosti, Kalkanski krugovi, Mama i tata se igraju rata.

Za najbolju fotografiju Radoslav Vladić je predložio sledeće serije: Kamiondžije, Kalkanski krugovi, Kosti i Tajne vinove loze.

Scenarista Spasoje Ž. Milovanović nominovao je za najbolji scenario serije Mama i tata se igraju rata, Klan, Porodica i Vikend sa ćaletom.

Za najbolju montažu Vladimir Marković je predložio serije Porodica, Klan, 4 ruže i Kaljave gume.

Muzičarka Biljana Krstić je dala sledeći predlog za najbolju muziku u TV serijama: Porodica, Kalkanski krugovi, Kosti i Tajne vinove loze.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара