Читај ми!

Neprolazana ljubav, tuga i priča boema – „Tomina“ premijera u Beogradu

Dugo očekivani film o jednoj od najvećih muzičkih zvezda Tomi Zdravkoviću, u režiji Dragana Bjelogrlića, premijerno je prikazan i pred beogradskom publikom.

Toma je romansirana biografska drama o ljudskoj tuzi i neprolaznoj ljubavi kao inspiraciji, o večitom romantiku, boemu koji je imao uzbudljivu životnu priču.

To je film o fenomenu „Toma“, ali je i priča o drugoj polovini prošlog veka,  o zemlji koja je nestala kada je otišao i legendarni muzičar.

Za naslovnu ulogu, „Car Konstantin“ u Nišu za najboljeg glumca zasluženo je dodeljen Milanu Mariću.

„Kako smo počeli da radimo film, pitanja su počela da se množe, i postaju sve složenija. Na neka smo dali odgovore, na neka smo pokušali da damo odgovore, na neka nismo, ali ono što je meni bitno, na ona na koja smo dali odgovore – nisam samo dao odgovor za Tomu, dao sam i za sopstveni život“, rekao je Marić. 

Važna dramska linija u filmu proizašla je iz odnosa Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić koju je sa dozom mističnosti otelotvorila Tamara Dragičević, nagrađena „Caricom Teodorom“ u Nišu.

Na pitanje o tome koliko su same pesme uspele da dočaraju odnos muzičkih legendi, glumica je rekla da je to osnova na kojoj se „gradilo“ tokom rada na filmu.

„Tomin osmeh i Silvanin pogled… Iz njihovih nastupa i intervjua smo mogli da lako spoznamo kakve su to živote živeli i kakve su to duše bile, da se prepustimo… I stvarno je velika čast da Milan i ja, ali i cela ekipa, imamo zahtevan zadatak da to i donesemo“, izjavila je Tamara Dragičević.

Svi oni koji nisu mogli da nađu kartu za premijeru filma, koji je po emociji poput svake Tomine pesme, od 16. septembra će moći da ga vide u bioskopima širom Srbije.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара