Čitaj mi!

Festival „Sedam veličanstvenih“ – od 2. do 6. oktobra u Kombank dvorani

Festival modernog autorskog dokumentarnog filma kao vrhunski bioskopski događaj i ovoga puta poziva posvećene ljubitelje umetničkih filmova u Kombank dvoranu.

Očekivanja da će nam 2021. doneti toliko iščekivano opuštanje i slobodu od virusa nije se ostvarilo, ali izuzetni filmovi dolaze i traže svoj put do bioskopa i svoje obazrive publike.

Širom Evrope najavljene su bioskopske premijere i svi željno očekuju trenutak kada će  uživanje u filmovima ponovo otvoriti direktni put iz realnosti u slobodna magična filmska putovanja kreirana autorskim talentima i imaginacijom.

Najviše od svega raduje nas što će ovogodišnji festival otvoriti veličanstveni dokumentarac Merry Christmas, Yiwu, izuzetnog srpskog autora Mladena Kovačevića.

Film je nastao kao veliki produkcijski poduhvat u srpsko-švedskoj koprodukciji, uz učešće filmskih kuća i televizija iz Nemačke, Francuske, Belgije i Katara, a svoj izuzetni festivalski put započeo je uspešnom svetskom premijerom na velikom festivalu u Roterdamu 2020. godine.

Ovaj maestralni moderni dokumentarac je eksluzivni poetični pogled na Kinu.

I još šest vrhunskih ostvarenja sa evropske dokumentarističke scene donose nam izuzetne događaje i osobe, autorske poduhvate i ideje, svet ispunjen sudarima sa uvek novim neočekivanim pogledima. Program i detalje o filmovima potražite na sajtu posle 7. septembra.

Prodaja ulaznica počinje od 15. septembra na blagajnama Kombank dvorane.

broj komentara 0 pošalji komentar