Читај ми!

Predstavljen program četvrtog Dunav film festa u Smederevu

Ovogodišnji četvrti „Dunav Film Fest“ održaće se od 20. do 25. avgusta u Smederevu i to na četiri lokacije: glavna u Malom gradu tvrđave; na brodu Pristan; kod Karađorđevog duda i u Centru za kulturu, sopšteno je danas na prvoj konferenciji za medije ovog festivala.

Festival će otvoriti dugo čekani film Milutina Petrovića Nečista krv – greh predaka, koji će zajedno sa još osam ostvarenja iz zemalja koje spaja reka Dunav, učestvovati u glavnom takmičarskom programu za nagradu festivala „Dunavska lađa“.

„Ove godine imamo jedan fantastičan presek svega onoga što se desilo u evropskim i u svetskim okvirima. Kada je u pitanju glavni program, siguran sam da će žiri imati veoma težak posao da odabere najbolje, s obzirom da, moje je mišljenje kao gosta selektora, svaki od ovih filmova zaslužuje najviše nagrade“, navodi Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala.

Biće prikazano 30 filmskih naslova sa svih kontinenata, i to su najznačajnija dela kinematografije nastala prethodne godine, a koja zbog poznate situacije s koronavirusom nisu došla do punog izražaja.

Sve projekcije filmova osim u Malom gradu tvrđave su besplatne, a biće dostupne i gledaocima širom Srbije preko platforme Moj Off za jedan dinar.

„Dunav donosi ove godine filmove evropskih, ali i svetskih kinematografija u Smederevo, a Smederevo će zahvaljujući i trendu koji je uspostavljen prošle godine, nastaviti da preko platforme Moj Off, sve ovo što se prikaže u Smederevu, omogući da i cela Srbija prati program Festivala u Smederevu“, naglašava Igor Stanković, idejni tvorac festivala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи