Čitaj mi!

Svetska premijera filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ pred publikom u Puli

Svetska premijera dugo očekivanog nastavka blokbastera koji je pre tri godine oborio sve rekorde gledanosti u Srbiji, „Južni vetar 2: Ubrzanje“, će biti na 68. Filmskom festivalu u Puli. Domaća premijera je planirana za Filmske susrete u Nišu.

Ovoga leta Južni vetar počinje da duva i to ubrzano. Sudeći po reakcijama domaće i publike u regionu, na uzbudljiv bioskopski film isprepletan nitima socijalne drame, kao i na iščekivanje novih avantura protagonista koji su stekli status miljenika – dobili smo srpsku akcionu franšizu.

„Mi imamo u planu da posle ovog filma nastavimo i sa serijom i sa trećim delom filma. Pokušaćemo od trećeg dela da pričamo i o nekom globalnom projektu“, kaže reditelj Miloš Avramović.

Sam podnaslov – Ubrzanje – ukazuje da je nastavak dinamičniji i produkcono zahtevniji – naročito u domenu akcionih scena.

U nastavku priče čiji je zaplet dramaturški kompleksniji i neizvesniji, Maraš i Baća dominiraju u vratolomnim sekvencama filma.

„Bilo je tu i vožnji motora, i borbi u vodi, i pucnjave. I lupanja automobila, i eksplozija, i jurnjave, i emotivno zahtevnih scena“, navodi Miloš Biković.

„Mislim da je postignut jedan sjajan ritam i dinamika u odnosnu i na dramu koja postoji u filmu“, smatra glumac Miodrag Radonjić.

Južni vetar 2: Ubrzanje izlazi iz matičnih okvira. Snimalo se izvan Srbije, angažovana su inostrana imena– mlada britanka Anastasija Everal i bugarski glumci Marijan Valev i Zahari Baharov.

Postoji interesovanje i za snimanje rimejka Južnog vetra u inostranstvu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 19. jun 2021, 22:38) - Marko iz Direna [neregistrovani]

Obavezno idem u Pulu

Idem u Pulu da odgledam film... Juzni vetar je jedna od najboljih srpskih serija svih vremena, a lepo je sto su producenti odlucili da se snima i u Hrvatskoj...