Čitaj mi!

Ponovo se otvara kafana „Složna braća“

Ovog leta – još jedna lokacija gde padaju klape i stvara se nova komedija. Kultna serija „Složna braća“, koja je obeležila devedesete godine, uskoro dobija novu verziju.

Vreme posle rata, devedesetih godina, pamtimo, između ostalog, i zbog serije Složna braća.

Promenjene su okolnosti, vreme i deo ekipe, ali ideja i prostor čuvene kafane ostaju isti. Kažu, dosta je razloga zbog kojih će je publika obožavati.

„Zato što je kvalitetno, smešno, dobri su glumci, lepo slikano, odličan scenario, je l' nam treba nešto više“, kaže reditelj Milorad Milinković.

Novi likovi i dramaturgija u staroj, svima poznatoj kafani.

U njoj nas očekuje nova generacija u kojoj se svakodnevno dešavaju prevare i preplitanje interesa.

„Manje ili više naši mentaliteti su ostali isti. Ostali su isti zadnjih 300-400 godina, ali su se okolnosti malo promenile. Kafana je manje pod pritiskom Ujedinjenih nacija, više u nekoj svojoj demokratskoj atmosferi. Kafana je inače jedna od najdemokratskijih institucija“, ističe scenarista Nele Karajlić.

„Mislim da nas čeka prava zabava, ako se po jutru dan poznaje, kako se zabavljamo na setu i kakvi su sada kadrovi mislim da nas čeka sjajna zabava“, navodi glumac Nenad Okanović.

„Ove stvari koje se ovde događaju se dešavaju u svakoj Složnoj braći“, kaže producent Bojan Ivković.

Replike i danas zapamćene, dočaravaju odnos tri naroda na teritoriji nekadašnje jugoslovenske republike. Glumci obećavaju, i ovog puta – biće jednako duhovite.

broj komentara 0 pošalji komentar