Читај ми!

Igrane serije emitovane na RTS-u dobile najviše nominacija na Sarajevskom filmskom festivalu

Sarajevo Film Festival je od ove godine ustanovio novu kategoriju nagrada: „Srca Sarajeva“ za TV serije. Objavljene su nominacije, i u svim kategorijama se nalaze serije emitovane na RTS-u. Od ukupno šesnaest serija iz regiona, devet je emitovano na Prvom programu RTS-a.

Iz produkcije TV serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, KiM i Slovenije, koje su premijerno prikazane od 1. septembra 2019. do 31. maja 2021. godine, selekcioni odbor Sarajevskog filmskog festivala je u konkurenciju za nagrade „Srca Sarajeva“ za TV serije uvrstio 16 serija.

TV serije se takmiče za nagrade u šest kategorija: Najbolja dramska serija, Najbolja komedija, Najbolji kreator/i serije, Najbolja glumica, Najbolji glumac i Zvezda u usponu.

U kategoriji za Najbolju dramsku seriju našlo se čak pet serija emitovanih na Prvom programu RTS-a: Grupa, Klan, Kosti, Porodica i Tajkun.

U kategoriji za Najbolju komediju takmiči se serija Mama i tata se igraju rata, a za najbolju glumicu je nominovana Jovana Stojiljković za ulogu u seriji Južni vetar.

Prema broju nominacija, u kategoriji dramskih serija najviše nominacija imaju serije Grupa i Porodica – po pet nominacija; četiri ima serija Klan, tri Tajkun, Kosti dve i po jednu Južni vetar, Močvara i Kalup.

O dobitnicima nagrada odlučivaće žiri sastavljen od više stotina filmskih i televizijskih profesionalaca sa područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja će biti izabrana onlajn glasanjem, po uzoru na slične svetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара