Читај ми!

Da li je Đela iz filma Živ čovek, Đuričkova najbolja uloga

Takmičarski program 49. FEST-a otvoren je domaćom premijerom filma „Živ čovek“ Olega Novkovića snimljenog po scenariju Milene Marković. U naslovnoj ulozi je Nikola Đuričko.

Živ čovek je generacijska posveta, onima koji su uz rokenrol stasavali u Beogradu 80-ih. Melahnolična komedija o tome kako izgleda život čoveka koji vodi nekonvencionalan život, ima disfunkcionalnu porodicu, ali pokušava da povrati slobodu životnog izbora, napravi zaokret, pronađe mir i krene život iz početka.

Iako angažovan u dve američke hit serije, Nikola Đuričko je na FEST stigao iz Los Anđelesa, da predstavi lik buntovnog rokera Đele u Živom čoveku. Briljantnim izrazom, bezrezervno, predao se ulozi, do sada najboljoj u karijeri.

„Moja namera je inače kao glumca da to deluje prosto – to sam ja, nema igre, nema glume, nema ništa da se ne vidi i meni se čini da ja imam puno sličnosti sa Đelom, ali mi se čini da Đela nije sazreo, nije odrastao. On je ostao tamo gde je hteo da ostane“, istakao je proslavljeni glumac.

Poznat po poetskoj ogoljenosti u filmovima, reditelj Oleg Novković ovoga puta stilski svedenije i plemenitije pripoveda o ideologiji rokenrola i pop kulturi.

„Ima mnogo nekog značenja u tome Živ čovek. Živ čovek u smislu da i pored svih iskušenja i mana i nevolja taj naš glavni junak je živ čovek“, objasnio je Novković.

„Ima dosta života, ima dosta soka, iskrenosti, neke poezije Milenine i autentičnosti na kojoj Oleg insistira“, naglasio je Đuričko. 

Život sa publikom, film Živ čovek započeo je na festivalu u Kotbusu u Nemačkoj. Nakon učešća na beogradskom FEST-u, od 20. maja kreće u redovnu distribuciju u domaćim bioskopima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво