Читај ми!

Moj svet u doba pandemije – prosečan srednjoškolac između kreveta, kompjutera i frižidera

Na republičkom takmičenju iz multimedija trojica maturanata osvojila su drugu nagradu. Nagrađeni film „Moj svet u doba pandemije“ snimili su učenici Tehničke škole u Pirotu.

Život prosečnog učenika srednje škole u proteklih godinu dana sveden je na uski krug između kreveta, kompjutera i frižidera, kažu u šali maturanti pirotske Tehničke škole. Film je svojevrstan otpor pandemiji i dokaz da za kreativnost nema prepreke.

„Dosadno je bilo tokom karantina i jednostavno super nam je palo druženje", rekao je Dimitrije Najdanović, učenik Tehničke škole.

„Onlajn nastava nema one mogućnosti za standardnu konverzaciju sa profesorima, kao u školi i jednostavno taj osećaj biti u učionici ne može da se postigne onlajn“, rekao je Aleksandar Marinkov.

Tokom izrade filma trojica maturanata uspela su da primene i prošire znanje koje su stekli za četiri godine.

„Najviše mi je bilo interesantna obrada zvuka i ubacivanje zvučnih efekata, biranje muzike za film. Ceo kreativni proces je protekao jako dobro“, istakao je Žarko Petrović.

Mentor učenika Miodrag Mijalković ističe da je kompletan film od ideje do realizacije samostalan rad trojice učenika.

„Rad sa ovakvim učenicima je izuzetno zadovoljstvo, pogotovu sa ovako talentovanim učenicima. U radu sa njima dovoljno im je dati vrlo male smernice“, naglasio je profesor Tehničke škole Miodrag Mijalković.

Pandemija ih nije sprečila da budu kreativni, a neće im kažu, poremetiti ni planove. Alekandar i Dimitije budući su inženjeri elektronike, a Žarko mašinstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије