Читај ми!

Adria Muzzik Video Awards 2020: Proglašenje pobednika u subotu i nedelju na RTS 3

Regionalni festival AMVA2020, koji vrednuje umetnička ostvarenja muzičke i filmske i video produkcije - stigao je do velikog finala. Proglašenje najboljih muzičkih ostvarenja u 16 kategorija, pratite na programu RTS 3, ovog vikenda - u subotu i nedelju uveče, od 22.30.

Da li „gitare pobeđuju“ i šta će, osim priznanja, biti nagrade za najbolje od najboljih – otkrićemo u specijalnim emisijama online festivala kratkog muzičkog filma "Adria Muzzik Video Awards 2020", koji pokriva najpopularnije žanrove od hip-hopa, popa, elektro densa, sve do indi, rok i fjužn selekcije...

U konkurenciji za nagrade je bilo više od 3.000 muzičkih spotova (objavljenih u periodu od 2018. do 2020. godine).

Selekcioni žiri festivala "Adria Muzzik Video Awards 2020", (koji je činilo 25 relevantnih ličnosti) je posvećeno, odgovorno i uz mnogo truda nominovao najbolje muzičke video spotove u 16 kategorija.

Gledaoci RTS 3, RTS Muzika, muzičkih tv kanala i pratećih specijalizovanih emisija su glasali i odabrali najbolje među nominovanim spotovima na sajtu www.amva2020.muzzik.tv. Odziv publike za glasanje je bio izvanredan, što je i bilo i za očekivati imajući u vidu odakle su sve pristigli video spotovi koji su konkurisali za nagrade ovog festivala.

Ovog vikenda, subotu i nedelju uveče od 22.30, na TV kanalu RTS 3, kroz dve devedesetominutne emisije – saznaćemo imena pobednika i najboljih u svim kategorijama festivala.Video porukama će se tokom finala AMVA2020 auditorijumu obratiti aktuelne i buduće zvezde nove regionalne scene, nominovani i pobednici AMVA2020.

Voditelji programa finala festivala AMVA2020 su Jovana Blagojević i Miloš Vlalukin.

„AMVA 2020 snažno pokazuje da kreativnost muzičkih i filmskih umetnika pandemija nije mogla da ugasi. Najnoviji video radovi pokazuju da nas očekuje burna koncertna sezona i velika kreativna borba za pozicije u novom muzičkom poretku“, poručuju organizatori festivala.

Umetnici iz 28 gradova, u konkurenciji i spotovi koji nemaju milionske preglede

Umetnici, čiji su se video spotovi radovi našli u konkurenciji za ovogodišnje nagrade AMVA 2020 festivala stižu iz 28 gradova. Dominiraju, očekivano, izvođači-bendovi iz najvećih gradova regiona: Beograda (40) i Zagreba (27), kao i iz drugih urbanih centara: Skoplja (5), Rijeke (8), Splita (5) i Sarajeva (8). Ali, stižu i snage iz manjih sredina kao što su Kotor (2), Karlovac (2) i Osijek (2).

Selekcioni tim festivala "Adria Muzzik Video Awards 2020" je uložio ogroman trud da pronađe mnoga ostvarenja koja su realizovana na visokom umetničkom nivou (a nemaju spektakularna ostvarenja u domenu broja pregleda) i svrsta ih u konkurenciju sa spotovima popularnih žanrova, sa milionskim brojem pregleda.

Solidarnost filmskih i video stvaralaca prema kolegama iz muzičke industrije je gotovo neverovatna, što se vidi u prikazanom produkciono-kreativnom nivou ostvarenja, koja daleko prevazilaze realne budžete za produkciju spotova u vreme pandemije a bez koncerata.

Misija muzičko- filmske manifestacije "Adria Muzzik Video Awarda 2020" ogleda se u težnjama da predstavi i podstakne razvoj muzičke industrije, ali filmske i video produkcije regiona.

„AMVA ovom selekcijom daje priliku gledaocima i fanovima da se podsete ili otkriju omiljene izvođače i pripreme se za novu koncertnu sezonu, koju nestrpljivo očekuju“, navode organizatori festivala i dodaju:

„Nadamo se da ćemo umesto strimova koncerata i onlajn festivala, uskoro moći da uživo razmenimo energiju sa omiljenim izvođačima i svim ostalim ljudima sa kojima delimo ista interesovanja“.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво