Читај ми!

Finale serije Kalkanski krugovi skida veo misterije sa Dola

Da li će 120 godina duga misterija u selu Dol biti razotkrivena, saznaćemo u večerašnjoj poslednjoj, desetoj epizodi serije „Kalkanski krugovi“.

Mnogo likova i dramaturških linija kojima su protkani Kalkanski krugovi ostaće u pamćenju gledalaca koji od prve epizode pokušavaju da odgonetnu rodbinske i druge odnose stanovnika Dola, od vremena prošlog do sadašnjeg.

Jer, reč je o seriji koja je pokrenula diskusije na temu kompleksne misteriji čiji su središnji junaci otac Dejan i neustrašiva ćerka Miona, glavna karika u rešavanju enigmi.

„Moram da priznam, dosta sam ispratila komentare, dakle teorija je na hiljade, čak i oni najmanje popularni su uglavnom tačni. Biće i suza i smeha i raznih emocija. Biće na neki način i lepo, a i tužno u isto vreme“, kaže Ivana Zečević koja tumači ulogu Mione Matić.

Prema njenim rečima, svi likovi u priči imaju svoje tajne i dublju priču: „Drago mi je da ćemo videti razrešenje pojedinaca“.

A ko je baba Guba? Čemu služe narukvice koje nose pojedini Doljani? Ko je u srodstvu, a ko nije? Mnoga pitanja za sada ostaju otvorena, kao i ono ključno – da li će se Kalkanski krug, obeležen krečom u poslednjem činu konačno i zatvoriti?

„Mislim da neće, u seriji nam je zatvoren, ali mislim da ćemo ga opet otvarati i koračati dalje“, poručuje Zečevićeva.

Iskusan i vešt u pripovedanju, dramaturg Đorđe Milosavljević očito ima još mnogo toga da kaže o mističnoj sagi o Matićima i Jakovljevićima, ali i o njihovim precima iz Zabrana pukovniku Konstantinu Markoviću i njegovoj opsesivnoj ljubavi, lepoj Vidosavi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво