Čitaj mi!

Prva klapa serije „Branilac“ zasnovane na istinitim slučajevima poznatih advokata

Pala je prva klapa na snimanju serije „Branilac“ koja se bavi istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca i Filote File, kao i originalnim predmetima Veljka Guberine. Seriju režiraju Jelena Svetličić i Gojko Despotović.

Advokatske odbrane i suđenja česta su i mnogima omiljena tema filmova i serija. Prvi put biće i okosnica jedne domaće serije. Glavno pitanje u Braniocu je kako se brani profesija koja nosi zakletvu da brani čoveka.

„Edukativno je, poučno je, vanvremenski je. Različito je jer obično kada se rade te krimi serije uvek je ili sa aspekta kriminala ili sa aspekta tužilaštva i policije, niko se nije bavio advokaturom kao profesijom“, navodi rediteljka Jelena Svetličić.

Najpoznatiji slučajevi sa Balkana, rađeni kao dokumentarna drama, sa kriminalističkim elementima.

„Mislim da će i stručna javnost da se podseti nekih davnih slučajeva koji su intrigirali javnost u vreme kada su se odigrali“, otkriva glumac Aleksandar Đurica.

Seriju prati i narativ advokata koji će nam dočarati period od 1955. do 1975. godine. Put rasvetljavanja istine unapred praćen osudom javnosti.

„Svaki od ovih slučajeva ima jednu izrazitu unutarnju dubinu i životnost i govori o događajima koji se dešavaju svuda oko nas. Ova serija pokazuje ono što je i pokazala i moja knjiga da bi, mislim, zastao dah i jednoj Agati Kristi“, smatra advokat Oliver Injac.

Advokati u seriji Branilac su Nenad Jezdić, Tihomir Stanić i Nebojša Dugalić.

U devet epizoda – šest slučajeva. Koliko advokati menjaju granice u odbrani čoveka, i da li se u sudu brani krivica ili nevinost? Na ta i druga pitanja publika će saznati odgovore.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">