„Kad se Mocart probudi posle rejv žurke” – Tasovac u emisiji Studio

„Pre dve godine sam povredio kičmu i ostao sam praktično potpuno nepokretan. Dok sam ležao, otkrivajući novu definiciju bola, pomislio sam: Pa kad mogu ponovo da naučim da hodam, mogu ponovo i da se vratim klaviru“ – počinje svoju priču Ivan Tasovac, pijanista i direktor Beogradske filharmonije, koji u emisiji Studio najavljuje novu, uzbudljivu etapu u svojoj bogatoj karijeri.

Naime, Tasovac uzima neka od najlepših i najpopularnijih dela klasične muzike i, ne menjajući ni jednu jedinu notu, oblači ih u novo odelo i povezuje ih sa potpuno neočekivanim melodijama.

„Paralelno sa ovim, ja sviram i najklasičniji repertoar. Ovo što radim je autentično delo za sebe. To je otprilike kako bi izgledalo kad bi se Mocart probudio posle rejv žurke“, opisuje svoj repertoar direktor Beogradske filharmonije.

Ove zanimljive interpretacije poznatih klavirskih kompozicija, predstaviće u emisiji Studio, ove subote od 21 sat na RTS1.

Svojim nastupom u ovom muzičkom šou programu, Tasovac ujedno najavljuje i početak saradnje sa "Skymusic Entertainment" produkcijom, u čijim su studijima numere nastale, a možete videti kako je taj proces izgledao „iza scene“.

„Ova muzika nije sredstvo za popularizaciju klasične muzike jer klasičnoj muzici, tvrdim, ne treba nikakva dodatna popularizacija. Dok bude sveta, biće i ljudi koji uživaju u klasičnim melodijama. Moja muzika namenjena je pođednako za koncertne dvorane, avione, liftove,
stvorena je i za kafiće i za festivalsku dance arenu. Ovo je forma koja nije nova, to je rađeno i ranije, ali je fenomenalna, i mene beskrajno zabavlja“, naglašava Ivan Tasovac.

Zabavno je bilo i u bekstejdžu na snimanju emisije Studio.

Gledaoci Studija čuće obradu Mocartovog Turskog marša, koji je Tasovac objedinio sa Bela ćao – himnom slobode duha. Druga kompozicija koju će izvesti u emisiji je jedno od omiljenih dela ljubitelja klasike širom sveta, Gnossienne No.1 Erika Satija, u kojem nije promenjena nijedna nota, ali mu je dodata autentična ambijentalna i „čil“ atmosfera.

Druga gošća Studija ove subote je ikona pop i pop-folk muzike, Lepa Brena, koja je u emisiju došla u velikom stilu – helikopterom, ponavljajući čuveno doletanje na stadion „Levski“ u Sofiji pre 30 godina.

Ne propustite Studio u subotu u 21 sat na RTS1, jer ova epizoda će vas u svakom smislu ostaviti bez daha!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије