Читај ми!

Gordan Kičić kao Bane Ivković u „Porodici": Tumačenje stvarnih likova nosi posebnu odgovornost

Od 29. marta do drugog aprila na Prvom programu RTS-a emituje se mini-serija „Porodica“. U pet epizoda serije u režiji Bojana Vuletića, koji je i scenarista, Gordan Kičić tumači Branislava Ivkovića.

Kičić kaže da mu je veoma drago što je učestvovao u stvaranju serije Porodica i da mu je snimanje bilo pravi izazov, imajući u vidu i izuzetnu glumačku postavu.

U ulozi Slobodana Miloševića je Boris Isaković, Mirjanu Marković tumači Mirjana Karanović, Čedomira Jovanovića - Milan Marić... 

 

„Vuletić se odvažio da, iz njegove perspektive, ispriča tu jednu čudnu situaciju u kojoj se našla porodica Milošević, ali i cela naša zemlja", rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, Gordan Kičić.

Dodao je da misli da se o istorijskim ličnostima devedesetih, nije puno pričalo u dramskom smislu.

„Bilo mi je zanimljivo da igram Baneta Ivkovića. Ja njega ne poznajem, imao sam prilike da ga gledam na Jutjubu. Nisam baš imao priliku da radim prave ljude, tako da je tu jedna posebna vrsta odgovornosti. Gledao sam da ga ispričam što istinitije u datim okolnostima", ispričao je Kičić.

Dodaje da serija „nije faktografska stvar" već da je naslonjena na realnost.

„Bane je pokušao da pacifizuje celu stvar, da cela stvar ne ode dođavola, i tu postoji jedan trenutak, kada stvarno, na kraju prve epizode, kada može da dođe do masakra, do pucanja, do ubistava. On je pokušao da celu stvar usmeri da treba da se razgovara...", priča glumac o liku koji tumači.

Kičić kaže da je uzbuđen povodom početka emitovanja serije, i da ga zanima kako će publika reagovati na Porodicu, kao smeo i zanimljiv potez.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије