Читај ми!

Serija „Jovanka Broz i tajne službe“ na jesen na RTS-u

U Muzeju Jugoslavije počelo je snimanje igrano-dokumentarne serije „Jovanka Broz i tajne službe“ iz pera scenariste serije „Tajne službe Srbije“, generala Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića. Ideja autora serije, zasnovane na arhivskoj građi, je da što vernije prikažu Jovankin psihološki profil.

Igrano-dokumentarna serija Jovanka Broz i tajne službe prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska u Beli dvor, udaje, do nesporazuma, sukoba, optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije i života u nehumanim uslovima. 

Jovanku Broz u različitom životnom dobu tumače Milica Tomašević i Snežana Savić.

„Vrlo tajanstvena, nije želela da puno priča, da se pojavljuje, osim u pratnji svog supruga, iako je pripadala, bila je oficir, bila je potpukovnik, žena koja ima odlikovanja u ratu. Vrlo hrabra, vrlo gorda, vrlo ponosita žena koja je svoj život do kraja podredila zadatku koji je imala“, objašnjava glumica Snežana Savić. 

Dok je narator Tihomir Stanić, u igranom delu serije Tita tumači Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Radoslav Rale Milenković, generala Miškovića Aleksandar Srećković.

Kičić ističe da o Rankoviću postoji puno informacija, ali da je zapravo vrlo malo njegovih iskaza. „Ovo je zanimljivo konstruisana priča u kontekstu tog vremena i tih odnosa koji su tada vladali u vladajućim strukturama“, navodi glumac.

„General pukovnik Ivan Mišković je bio šef KOS-a od 1971. do 1973. i rukovodilac tehničke komisije koja je ispitivala prisluškivanje Titove rezidencije i zapravo čovek koji je dao jednu nejasnu ali dovoljnu osnovu da se Ranković optuži za prisluškivanje Tita“, otkriva Aleksandar Srećković. 

„Mislim da će se čak desiti da će publika u jednom času identifikovati te istorijske ličnosti sa tim glumcima, a ne sa fotografijama ili zapisima koji o njima postoje“, ocenio je Tihomir Stanić. 

Priča o Jovanki Broz i tajnim službama, u deset epizoda, na jesen na RTS-u.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се