Читај ми!

„Kalkanski krugovi“, koje ne treba prelaziti jer kriju tajnu

TV serija "Kalkanski krugovi", zasnovana na porodičnoj drami prožetoj elementima misterije, od 20. marta, svakog vikenda na Prvom programu RTS-a, pratićemo sukob dve porodice živopisnog dela Dola. Te porodice kriju tajnu čuvanu decenijama. Vreme je da se taj sukob

Gostujući u Beogradskoj Hronici,Đorđe Milosavljević, scenarista serije „Kalkanski krugovi", istakao je da je ona nešto specifično u domaćoj filmskoj produkciji, snimana u neobičnom ambijentu.

„Cela serija je snimljena na planini Bukulji u selu Jalovik.To je zanimljiv i lep kraj. Ova priča je neobičnija od onoga što smo inače radili i gledali. Kalkanski krugovi su izraz iz tog kraja i znači zabranjen krug i krug koji se ne prelazi, jer može svašta da vam se desi. To je krug od negašenog kreča. To je prostor koji je tabuiziran", istakao je scenarista Đorđe Milosavljević.

Kada je pisan scenario, da li se znalo ko će igrati glavnu uloguu seriji?

„Igrom slučaja, ova uloga bila je namenjena Vojinu Ćetkoviću. Reditelj i ja smo sačekali da glumac završi druga snimanja. U seriji igraju Žarko Laušević, Ivana Zečević,Nataša Ninković, Vesna Čipčić, Nina Janković. Serija je velika porodična tajna koja je stara 100 godina i koja se razrešava", rekao je scenarista.

Dodaje, da je televizija medij koji se obraća najširoj publici i morate misliti na publiku. Veliki je pritisak na scenaristu. Kada gledate seriju vi ne vidite scenario.Scenarista nosi veliku odgovornost za uspeh priče koju plasira.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи