Читај ми!

Svetozar Cvetković: Olga Odanović u „Radio Milevi“ - lebdi iznad zemlje

Večeras u 20 časova na Prvom programu RTS-a, emituje se prva epizoda nove serije „Radio Mileva“. Svetozar Cvetković tumači ulogu psihijatra Save Marića.

Radnim danima, gledaoci će moći da prate svakodnevni život Mileve, Natalije i Sonje, tri generacije porodice Majstorović koje žive pod istim krovom, kao i njihovih komšija. 

Cvetković kaže da stanari zgrade iz ulaza broj 12, uvek imaju za njegov lik psihijatra, širom otvorena vrata, jer se nadaju da im može rešiti razne probleme.

„To je samo po sebi duhovito, uz sve ove likove, pastelnih boja… Žive u zgradi koja nije u samom centru Beograda, malo je na periferiji, a ako pogledamo plejadu likova, tu je za ‘svašta očekivati'", rekao je Cvetković, gostujući u Beogradskoj hronici.

„Moj odnos sa komšinicom Milevom je vrlo ambivalentan, od antagonizma do apsolutnog pristajanja na to da ona bude čak njegov savetnik i njegov asistent", ispričao je glumac.

Dodaje da glavna junakinja serije, koju tumači Olga Odanović, zaista sve što radi, radi iz dobre namere, ali da se to kod nje „drugačije čita".

„Olga Odanović je specifičan lik i jedna specifična boja u domaćoj televizijskoj produkciji, ali ono što smo učili na Akademiji, to je da je jedan od najtežih žanrova, možda i najteži – komedija, pogotovo komedija na televiziji. Mislim da je Olga uspela da stvori nešto što se kod nas zove ‘igranje iznad zemlje', dakle ona kad igra, ona ne stoji na zemlji, ona lebdi iznad, i svi to tako posmatramo, kao neko čudo koje se ispred nas dešava", rekao je Cvetković.

Režiju serije potpisuje Elmir Jukić.

Glavne uloge igraju Olga Odanović, Marija Vicković, Kris Gavrić, Dara Džokić, Nemanja Oliverić, Bojan Dimitrijević, Milan Gvero, Jovana Gavrilović, Nenad Stojmenović, Branimir Brstina i Anđelka Prpić.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара