Čitaj mi!

Od prvog dana marta na RTS 3 pratite kako region bira najbolje muzičke spotove

Na kanalu RTS 3, od 1. marta, gledaci će svakog dana moći da prate emisije posvećene festivalu kratkog muzičkog filma "Adria Muzzik Video Awards 2020" . Ova muzičko- filmska manifestacija ima za cilj da predstavi i podstakne razvoj muzičke industrije ali filmske i video produkcije regiona. U posebnim emsijama, upoznaćete i podsetiti se ostvarenja izvanredne regionalne video produkcije, a moćićete i da će glasate za nominovane radove.

Iako je 2020 bila najteža godina za muzičku industriju, video produkcija je bila izuzetno produktivna i kvalitetna, u svim žanrovima. U najširem izboru našlo se preko 3.000 video spotova. Slekcioni žiri festivala "Adria Muzzik Video 2020" je izabrao po deset video spotova u 16 kategorija, za koje će gledaoci i fanovi moći da glasaju od 1. marta.

Ceremonija proglašenja najboljih ostvarenja po kategorijama, održaće se 17. i 18. aprila, u onlajn formatu.

Svake večeri tačno u ponoć, od ponedeljka 1. marta gledaoci kanala RTS 3 će moći da vide najbolja video ostvarenja, selekciju kratkih muzičkih filmova u 16 kategorija. Prva epizoda posvećena je nominovanima u kategoriji „animirani video“.

Prva emisija "Muzzik video 2020" na programu RTS 3 je 1. marta u ponoć i emitovaće se u tom terminu svakog dana do kraja glasanja, 1. aprila.

Od ponedeljka, 1. marta biće aktivan i sajt "amva2020", gde će biti omogućeno glasanje.

„Poruka u boci“

Jutjub je vratio muzičkom video spotu status koji je imao od 80-tih i ponovo inspirisao i muzičare i filmske/video umetnike da realizuju kreativna i ambiciozna ostvarenja. Ali velika produkcija i novi algoritmi su „sakrili“ nove spotove, izvođače i izdavače. Tako je Jutjub postao nepregledni okean a muzički spotovi su se našli u ulozi „poruke u boci“, koja plovi okeanom i očekuje da je neko otkrije...

Selekcioni tim festivala "Adria Muzzik Video Awards 2020" je uložio ogroman trud da pronađe mnoga ostvarenja koja su realizovana na visokom umetničkom nivou (a nemaju spektakularna ostvarenja u domenu broja pregleda) i svrsta ih u konkurenciju sa spotovima popularnih žanrova, sa milionskim brojem pregleda.

Od 1. marta će gledaoci RTS 3 i televizija koje podržavaju ovaj projekat, kao i svi korisnici interneta moći da prate emisije posvećene ovom festivalu, da vide nominovane spotove u 16 kategorija i svojim glasovima vrednuju najbolja ostvarenja.

Naravno, organizatori AMVA festivala potrudili su se da gledaoci uživaju u muzici omiljenih ali i novotkrivenih izvođača uz moćnu vizuelnu podršku video i filmskih umetnika.

Jedinstvena prilika za upoznavanje

Misija manifestacije AMVA ogleda se u ideji da se predstavi bogatstvo, žanrovski izuzetno raznovrsne regionalne scene i da pruži podsticaj autorima, istovremeno podsećajući urednike TV i radio stanica, kao i drugih medija na najbolja ostvarenja i hitove.

Impresivna je količina kreativne energije i finasijskih sredstava uloženih u nove kratke muzičke filmove. Posebno u ovako teškoj godini, kao što je bila 2020. Bila bi velika šteta i nepravda da taj kreativni napor ne bude dovoljno vidljiv i da se ne čuje muzika novih izvodjača, kao i nedovoljno poznata ostvarenja legendarnih autora.

AMVA kategorije

Pored najavljenih kategorija, selekcioni žiri je predložio i dve nove kategorije za koje će gledaoci moći da glasaju na adresi amva2020.muzzik.tv.

Selekcioni regionalni tim je izabrao po deset nominovanih spotova u svakoj kategoriji.

Nagrade u kategorijama – Najbolji video, Video novog izvodjača, Rok video, Hip-hop video, Elektro dens mjuzik video, Pop video, Indi video, Hip-hop, Fjužn (World, Etno, Jazz) video – dodeljuju se izvođačima.

Nagrade u kategorijama – koncept i art direkcija, kamera, montaža i postprodukcija, specijalni efekti, koreografija, art direkcija i animirani video – dodeljuju se autorima spotova.

I to nije sve. Veliki doprinos stvaranju kratkih remek dela dali su, pored svih ostalih i glumci – dramski umetnici, koji su prihvatili da učestvuju i kreiraju zanimljive uloge. Najbolja ostvarenja moći ćemo da vidimo u nominacijama za „Glavnu ulogu“.

Muzičari i video autori, u svojim ostvarenjima ne retko koriste priliku i da pošalju snažne društvene, humane, ekološke poruke, kojih ćemo se podsetiti u selekciji „Video sa porukom“.

Restart

AMVA ovom selekcijom daje priliku gledaocima i fanovima da se podsete ili otkriju omiljene izvođače i pripreme se za novu koncertnu sezonu koju nestrpljivo očekuju.

Nadamo se da ćemo umesto strimova koncerata i onlajn festivala, uskoro moći da uživo razmenimo energiju sa omiljenim izvođačima i ljudima sa kojima delimo ista interesovanja.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">