Читај ми!

Vukova nagrada za „Znanje imanje" i Jasminu Nikitović Stojičić

U Predsedništvu Srbije uručene su „Vukove nagrade" za naročite stvaralačke rezultate na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Srbiji, i na svesrpskom kulturnom prostoru. Među nagrađenima je i Jasmina Nikitović Stojičić, urednik i voditelj emisije „Znanje imanje".

Među nagrađenima su i pojedinci i ustanove, a izuzetna „Vukova nagrada" za 2020. godinu dodeljena je Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, Karić Fondaciji i Međuopštinskom istorijskom arhivu u Čačku. 

U obrazloženju nagrade stoji da je Nikitović Stojčević u emisiji pokrenula ideju o ekologiji, organskoj proizvodnji, razvoju ženskog preduzetništva i ostanku mladih poljoprivrednika na selu.

„Meni je najvažnije što sad sve te ideje žive, što je došlo vreme, malo nam je pomogla i korona, da razumemo kuda treba da idemo dalje, a to su upravo sve ove teme, znači - ekološka priča, da budemo odgovorni prema vodi, zemljištu, vazduhu, i na kraju, prema nama samima, ako hoćemo da nastavimo da budemo dobra karika na ovoj planeti", rekla je, gostujući u Jutarnjem programu Jasmina Nikitović Stojičić.

Na dodeli je rečeno da nema mnogo nagrada sa tako dugom tradicijom, koju su dobili: Ivo Andrić, Desanka Maksimović, Vasko Popa, Dobrica Ćosić.

Sledeće godine Znanje imanje obeležava 50 godina emitovanja.

Emisija je uvek u vrhu gledanosti. Jasmina je urednik i voditelj poslednjih 20 godina.

Uradila je stotine reportaža, emisija, uz hiljade pređenih kilometara i isto toliko sati provedenih u montažama. 

„Zaista se čovek oseća fantastično u tom društvu ljudi koji su stvarali za ovu zemlju, koji su prepoznali sve mogućnosti ove zemlje i od toga napravili neku svoju životnu priču", rekla je Nikitović Stojičić.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво