Čitaj mi!

Ko u životu nije iskaljao gume, taj nije živeo

Večeras, počinje prikazivanje nove domaće serije „Kaljave gume“ u režiji Miodraga Ćertića, sa zanimljivom glumačkom postavom.

Romantična komedija između dva kontitenta. Put od Srbije do Amerike za glavnu junakinju 60-godišnju Beograđanku, pijanistkinju po vokaciji – biće izazov, životni.

Čudesni svet interneta upoznaće je sa čovekom njenog života. Osim što je preuzet iz jednog američkog kantri hita, naziv serije Kaljave gume provlači simboliku.

„Postoji ta izreka 'ko u životu nije makar jednom iskaljao gume, taj nije živeo'. Znači treba odgovarati izazovima životnim, to je zapravo priča ove moje junakinje Vesne – iskaljala je gume u jednom trenutku, a kako se to sve završilo, videće se“, kaže Gorica Popović.

Partner Gorice Popović je američki glumac Krist Malki, srpskoj javnosti poznat kao Henk u kultnom Tvin Piksu. Uloga strastvenog Amerikanca Roberta u srpskoj seriji bila je svojevrstan izlet.

„Priča je ljubavna, poput avanture srca. Gledaoci će upoznati dvoje ljudi koji su u drugoj fazi života i nose se sa problemima sa kakvima se nose tinejdžeri. Naši junaci pokušavaju da otkriju gde su i šta će sa svojim životima. Mislim da će gledaocima priča biti interesantna. Svi vi u Srbiji gledajte nas“, navodi Malki.

Autorski tim Mia i Miodrag Ćertić bio je inspirisan iseljenicima, odlaskom dece u inostranstvo, razdvojenošću od roditelja.

„To je priča, odnos uopšte prema starosti, prema starenju, prema tim prilikama koje se u životu otvaraju stalno – da li je moguće biti otvoren za izazove koje život nosi do kraja na neki način i o tom odnosu u mom slučaju između majke i sina“, kaže glumac Bojan Žirović.

Subotom i nedeljom, posle Dnevnika – u deset epizoda priča o ljubavi koja ne poznaje granice.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 28. feb 2021, 18:13) - anonymous [neregistrovani]

Kaljave gume

Ispravka - htedoh napisati "trpeljiva"

(nedelja, 28. feb 2021, 16:41) - anonymous [neregistrovani]

strepnja

Serija dodiruje i strepnje onih koji su, oldazeci trbuhom za kruhom, ostavili svoje roditelje, pa sada strepe kako da ih zastite, a da ne budu kao njen sin. Obrnuta uloga od one kada deca odrastaju - kako napraviti reavnotezu da dozvolite svojim roditeljima, posebno kada ostane samo jedan od njih, da priuste sebi neke lepe trenutke, ali, iako ste toliko fiicki daleko, da ih zastitite od losih stvari koje se pojavljuju a oni ih ne prepoznaju jer se nisu ranije suocavali sa takvim situacijma.

(nedelja, 28. feb 2021, 12:08) - anonymous [neregistrovani]

Kaljave gume

Oduševljena sam serijom, neka naša verzija Mostova okruga Medison. Lik Vesne izvanredne žene, trepeljiva, hrabra, odlučna, vođena svojim instiktom, mudra sve u svemu. Pošto sam i ja u šezdesetim, potpuno je razumem i fantastično je na koji način je sebi dala drugu šansu. Kao i u jednom komentaru, slažem se da je jedva vidljiv prevod na ekranu pa je verovatno mnogima uskraćeno da prate seriju. Kantri muzika izvanredna u seriji. Volela bih da ima veliku gledanost i u Americi.

(subota, 13. feb 2021, 21:04) - anonymous [neregistrovani]

Titl

Nažalost, još traje emitovanje prve epizode, ali ja odustajem.
Ovoliko sitnog titla, bez crne podloge, onemogućavaju normalno praćenje dijaloga na engleskom.
Zamalo, ali ovako, zaludu potrošene pare.
ŠTETA.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">