Читај ми!

Subotnje veče na RTS-u: „Tajne vinove loze", pa TV premijera „Ajvara"

Subota na RTS-u u znaku je dve premijere. Odmah posle Dnevnika - prva epizoda serije „Tajne vinove loze", a zatim televizijska premijera domaćeg filma „Ajvar".

Za celovečernji ostanak ispred TV ekrana, najmanje su dva razloga: reč je o uzbudljivim melodramama u kojima igraju omiljeni srpski glumci. 

Porodični odnosi obavijeni tajnama, lažima i prećutkivanjima, zamršene sudbine i borba dve vinogradarske porodice, okosnica su nove serije Tajne vinove loze.

Kroz 36 epizoda, prepliću se sudbine porodice uspešnog poslovnog čoveka iz Subotice koga tumači Vojin Ćetković i samohrane majke, u tumačenju Slobode Mićalović, koja sa sinovima živi u Negotinskoj krajini.

„Vera nosi tu jednu majčinsku figuru, oslonac je u kući. Kada je izgubila muža, ona je u svojoj glavi završila sa nadom da će biti voljena, iako se u seriji provlači čovek koji je proganja, koji želi da bude s njom, koji je vrlo problematičan, ali ona kategorički odbija jer je fokus na porodici, tj. sinovima", rekla je glumica Sloboda Mićalović.

„Uspešan je čovek, drži veliku vinariju, proizveo je vino koje je cenjeno, prodavano, možda najprodavanije, ima dosta novca, ima ćerku koja je enolog, koja je napravila novo vino, međutim, niko od njih nije zadovoljan s tim što su uradili. Igram čoveka koji stane i zapita se gde je pogrešio", objasnio je glumac Vojin Ćetković.

Tajne vinove loze po priči Mirjane Bobić Mojsilović iz večeri u veče, a odmah posle prve epizode -  na programu domaći film Ajvar koji je obeležio godinu pre korone.

Priča Ane Marije Rosi i Maje Todorović, o ljubavi koja iscuri iz braka, osvajala je nagrade na festivalima, publiku u bioskopima, dok su tumači glavnih uloga trijumfovali na Filmskim susretima u Nišu.

„To nije priča o razvodu, to je zapravo priča o umiranju ljubavi. To je nešto, da li imate 18 godina, pa vas je ostavila devojka ili imate 39 pa se razvodite, to je nešto kroz šta su svi prošli. Umiranje ljubavi je jedan prilično bolan proces i verovatno neminovan kao smrt", kaže Sergej Trifunović.

Nataša Ninković je za ulogu Vide proglašena najboljom glumicom na četiri festivala.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво