Читај ми!

Počinje 14. Kustendorf

Četrnaesti Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", počinje danas i trajaće do 25. januara. Ove godine, festival se održava onlajn i može da se prati preko digitalne platforme, na veb-adresi „kustendorf.online".

Festival počinje 22. januara 2021, a u 18 časova i zvanično će ga otvoriti osnivač festivala Emir Kusturica i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković. U okviru otvaranja, pored predstavljanja žirija, biće prikazan rođendanski omaž glumici Fej Danavej, kao i dokumentarni film Emira Kusturice Junaci našeg vremena.

U okviru takmičarskog programa, prvog dana festivala biće prikazana četiri razgovora Emira Kusturice sa autorima i pet filmova: Odlutala Une fon Majdel iz Nemačke, Nina mladog autora iz Bugarske Hrista Simenova, Kiša Pjotra Milčareka iz Poljske, i filmovi Petra Pešuta iz Srbije Za Vasotu i Rio Ženje Kazankine iz Rusije.  

Programska celina „Savremene tendencije", počinje u 21.00 filmom Andreja Končalovskog Dragi drugovi, a nakon filma biće prikazan razgovor režisera sa Emirom Kusturicom. U okviru „Retrospektive velikana", od 23.00 biće emitovana prva epizoda serije „Bila jednom jedna zemlja" Emira Kusturice.

U takmičarskom programu 14. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf su  dvadeset dva kratkometražna filma domaćih i inostranih autora. Međunarodni žiri koji će odlučiti o pobednicima, čine Aliče Rorvaher, nagrađivana italijanska rediteljka, glumac Miki Manojlović i Bruno Tarijer, snimatelj i dizajner zvuka iz Francuske. Nagradu „Vilko Filač" za najbolju fotografiju dodeliće francuski direktor fotografije Mišel Amatje.

Kao specijalna poslastica za sve ljubitelje filmske umetnosti, biće prikazani i razgovori osnivača festivala Emira Kusturice sa svim učesnicima festivala – autorima čiji se filmovi prikazuju u takmičarskom delu i u programu „Savremene tendencije".

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи