Читај ми!

Dragan Mićanović o „Kostima": Kad zaigrate u kolu sa zlom...

Serija „Kosti" koja se vikendom emituje na našoj televiziji, uzdrmala je region. Autorski dvojac Saša Hajduković i Nikola Pejaković, posle uspeha serije „Meso", donosi nam još jednu snažnu priču o našoj svakodnevici koju prati više od milion i 400 hiljada gledalaca.

Uz sve pohvale za scenario i režiju, ono što je ostavilo izuzetan utisak na gledaoce i televizijske kritičare, svakako je i glumačka podela.

Jedan od onih koji su nas oduševili svojom ulogom u Kostima, jeste i Dragan Mićanović. U seriji igra Engleza, racionalnog i pragmatičnog čoveka, potpuno drugačijeg od svih onih koji ga okružuju. 

Hoće li u nastavku oni promeniti njega ili on njih?

- Pa znate kako. Dali su dinara da uđu, a dva dinara će morati da daju da izađu iz te lude igre u koju su ušli naši junaci. Negde sam čuo, kad zaigrate u kolu sa zlom teško da ćete čuti milu muziku za vaše uši, tako da naši junaci neće baš slušati lepu muziku, metaforično rečeno, njihovi problemi će postati sve veći i veći.

Kakva je saradnja sa Pejakovićem i Hajdukovićem?

- Divna i to zaista ne govorim iz kurtuazije, jer ti ljudi iz produkcije „Bosonoga", taj tandem Hajduković i Nidža Pejaković su već napravili divnu seriju, jako gledanu i voljenu Meso i ovo je sada nastavak. Prvi put sam radio sa Sašom i imam samo reči hvale za njega. Tačno je znao šta hoće sa mojim likom, kako da slika tog specifičnog Engleza. A sa Nikolom Pejakovićem sami imao sreću da sarađujem u nekim filmovima ranije. Prvi put radim sa njim kao piscem, ali sa njim kao kolegom glumcem nije prvi put i uvek je zadovoljstvo, on je pretalentovan čovek.

U pitanju je trilogija. Gledali smo Meso, sada gledamo Kosti, dobro sarađujete sa autorima, hoćete li nastaviti saradnju i u trećem delu trilogije?

- Ništa ne znam o tom trećem delu osim što će se zvati Koža. Šta je u glavama njih dvojice, ne znam. U svakom slučaju, bio ja i njemu ili ne, želim im svu sreću da idu i korak dalje od Kostiju.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије