Читај ми!

Dragan Mićanović: „Kosti“ su posebna serija i pravi izazov za glumca

Dragan Mićanović kao hladnokrvni Englez briljira ovih dana u seriji „Kosti“, koja se vikendima prikazuje na RTS-u. Glumac kaže da je od kada je uzeo scenario u ruke znao da se radi o nečemu posebnom, a otkriva i kako mu je bilo na snimanju „Nečiste krvi“ i šta gledaoci mogu da očekuju.

Mićanović je u Beogradskoj hronici rekao da je znao da će Kosti biti posebna serija još dok je prvi put čitao scenario Nikole Pejakovića, a onda i na snimanju sa rediteljem Sašom Hajdukovićem, za kojeg se, kako kaže, videlo da zna šta radi.

„Pejakovićev tekst je bio divan za igru. Pravi izazov“, dodaje poznati glumac.

Juče je spuštena i zadnja klapa snimanja Nečiste krvi, za šta je rekao da je bilo pravo uživanje raditi na tako jednom velikom projektu.

„Delo Bore Stankovića je divno upakovano. Ne samo Nečista krv, već se provlače likovi iz raznih njegovih pripovedaka, romana... Polazimo od Hadži Trifuna, preko Tašane, Sofke, Jovče, sve do Koštane. Fantastičan scenario. Dugo nisam pročitao jedan tako dobar dramski predložak“, ističe Mićanović.

Kako je objasnio, kada čitate Boru Stankovića vama prosto igra u stomaku, to su velike i potresne teme i izazivaju snažne emocije.

Mićanović kaže da je ključno preneti taj osećaj na ekran, gde će se gledaoci poistovetiti sa problemima koje on i drugi glumci kao likovi nose.

„Kostimi i scenografija su takođe urađeni na vrhunskom nivou. Mislim da će publika i kroz specifičan govor južne Srbije osetiti bliskost sa tim ljudima i prepoznati i korene velikih problema koji nas i dan danas muče“, zaključuje poznati glumac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара