Читај ми!

Dejan Aćimović: Serija „Kosti“ jeste brutalna, ali nije daleko od realnosti

Publika je imala priliku da pogleda četiri epizode serije „Kosti“ koja se emituje vikendom od 20 sati na Prvom programu RTS-a. Reč je o drugom delu trilogije „Meso-Kosti-Koža“ po scenariju Nikole Pejakovića koje je režirao Saša Hajduković. Glumac i reditelj Dejan Aćimović koji u seriji tumači lik Đure Kovača putem Skajpa se uključio u Jutarnji program.

Glumac i reditelj Dejan Aćimović ima mnogo uloga iza sebe, a poslednjih godina je više posvećen režiji, ipak je odlučio da prihvati ulogu u seriji „Kosti“, kako navodi i zato što je gledao prvi deo trilogije, seriju „Meso“.

„Zato kada me pozvao Hajduković i poslao scenario, a pošto jako dobro poznajem scenaristički rad Nikole Pejakovića još od Lepih sela lepo gore, otkako se družimo, zaitrigiralo me. Pročitao sam, video da je jako dobro napisano i odmah sam prihvatio“, kaže Aćimović.

Lik Đure Kovača koji tumači je novokomponovani tajkun, jedan od onih koji su ničim izazvani došli do velike količine novca i došli na prvu liniju i rukovode našim životima, potpuno nezasluženo.

U četvrtoj epizodi smo videli da je ovaj lik povređen u saobraćajnom udesu, ali Aćimović ne želi da otkriva šta će se dešavati u nastavku.

„Postao sam kako sam zašao u neke godine postao štreber, ne bavim se ničim drugim osim samo onim što hoću, što me jako zanima i što želim. Tako sam odabrao i Ustav republike Hrvatske, pre toga Paradu. Sada sa Dragojevićem radim Nebesa. Znači, striktno biram ono gde mogu govoriti na jedan način da pokažem sebe u najboljem svetlu glumački“, napominje gost Jutarnjeg programa.

Već na snimanju Kostiju na osnovu pristupa, načina realizacije, celokupne postavke Saše Hajdukovića, videlo se da serija neće proći nezapaženo, dodaje Aćimović. Takođe, smatra da je i glumačka podela odlično napravljena.

„Mene je Jovo jako iznenadio. Nisam ga ranije gledao, on je sjajan glumac. Pored cele ekipe počev od Borisa Isakovića, Nikole Rakočevića i da ne nabrajam sve, sve su odlični glumci“, ističe Aćimović.

Serija Kosti je brutalna, surova, a nije ni daleko o realnosti, smatra sagovornik Nemanje Milutinovića. Dovoljno je pogledati samo novinske naslove i sve ostale medije koji su se pretvorili ili u žutu štampu ili u crnu hroniku. Ušlo nam je u živote i postalo sastavni deo razmišljanja, nažalost, nametnula se, zaključuje Dejan Aćimović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво