Čitaj mi!

Svetska premijera filma „Gde je moja ljubav?“ danas na FAF-u

Kratki film „Gde je moja ljubav?“, Vlastimira Sudara, imaće svetsku premijeru u 16 časova na Festivalu autorskog filma, u Kombank dvorani. Nakon toga na programu je nagrađivano meksičko ostvarenje „Novi poredak“.

Ostvarenje Gde je moja ljubav? autora Vlastimira Sudara, bazirano je na istoimenoj kompoziciji poznatog srpskog umetnika Miloša Raičkovića, koji već dugo radi i stvara u Njujorku, a to delo napisao je specijalno za glas Dušice Bijelić koja peva naslovnu numeru i glumi u ovom kratkom fimu.

Bijelićevu je britanski Indipendent uvrstio u osam najvećih mladih talenata u svetu umetnosti 2014. godine.

Kratki film Gde je moja ljubav? usledio je nakon već uspešne saradnje umetnice i reditelja Sudara na svom dugometražnom prvencu Granice kiše, koji je osvojio više međunarodnih nagrada, na čak 30 festivala.

Raičković je kompoziciju studirao kod Olivijea Mesijana, a njegova dela se izvode svuda po svetu. Kritičar Los Anđeles tajmsa Mark Sved, karakteriše njegovu muziku kao „jedinstveni postmoderni odgovor na minimalizam i na multikulturalizam“.

Nakon projekcije filma Gde je moja ljubav? na programu je nagrađivano meksičko ostvarenje Novi poredak.

U ovoj začaranoj, napetoj distopijskoj drami Mišela Franka, raskošno venčanje više klase pokvari se u neočekivanom ustanku klasnog rata koji ustupa mesto nasilnom državnom udaru.

Gledano očima simpatične mlade neveste i sluga koji rade za njenu bogatu porodicu, ali i protiv nje, Novi poredak bez daha prati slom jednog političkog sistema. 

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">