Читај ми!

Milica Janevski: Igram lik žene koja zbog ljubavi ulazi u nezgodne situacije

Brojne uloge u pozorištu, a potom na filmu dovele su Milicu Janevski do uloge u seriji „Kosti“ u kojoj na poseban način predstavlja žene i njihov svet u teškim okolnostima i izopačenom društvu u koje su smeštene.

Milica u seriji Kosti tumači lik Zorice Gajić, supruge jednog od dva glavna junaka – Koste Gajića.

Glumica ne želi da otkriva šta će sve sve dešavati njenom liku u seriji: „Volela bih da gledaoci odgledaju seriju i da vide u kom pravcu se moj lik razvija. Meni je bilo važno, kao i celom autorskom timu – na primer kostimografkinji, koja je moj lik izdvojila jarkim bojama u tom crnilu – da predstavim jednu ženu od krvi i mesa, koja zbog svojih ambicija, iz strasti i zbog potrage za svojom ljubavlju ulazi u vrlo nezgodne situacije“.

Serija Kosti je drugi deo trilogije načete veoma snažnom dramskom serijom Meso.

„Autorski tim iza kamere je isti kao i u seriji Meso, Saša Hajduković je reditelj, Kolja Pejaković je scenarista i glumac. To jeste priča o Banjaluci, ali zapravo može biti bilo koje mesto, bilo koja zemlja u našem regionu. Kada se završi serija, u pripremi je nastavak, nova serija Koža“, istakla je Milica Janevski.

Valjevka u Banjaluci 

Milica je rođena 1986. godine u Valjevu, a serija Kosti ju je na neki način vratila u Banjaluku, gde je, na međunarodnom festivalu „Zaplet“ dobila nagradu za najbolju mladu glumicu, za ulogu Jovane u predstavi Ovaj će biti drugačiji beogradskog Ateljea 212.

„Banjaluka ima jako dobro pozorište, a festival godinama unazad donosi odlične predstave u taj grad. Kada ste negde tako dobrodošli, pritom još i nagrađeni, prirodno je da se stvori neka posebna veza. U Banjaluci žive jako dobri ljudi – skromni, pošteni i kulturni, koji veoma posvećeno rade svoj posao. Zato bih se uvek vraćala u Banjaluku, koja je pritom i izuzetno lep grad. Produkcija koja stoji iza serije Kosti je odlična, tako da Banjaluka polako postaje i jedan kulturni i filmski centar“, kaže Milica.

Dramska serija sa elementima trilera Kosti prikazuje se vikendom u 20.05. na Prvom programu RTS-a. Svaku od prve dve epizode serije gledalo je više od 1.300.000 ljudi, a kritičari i publika su se složili da se radi o odličnom ostvarenju koje će nas svakom epizodom sve dublje uvlačiti u svoju priču.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво