Читај ми!

Ljubiša Savanović: Serija „Kosti“ nikoga ne štedi

Od večeras u 20 sati na Prvom prgoramu RTS-a emituje se nova serija „Kosti“, drugi deo trilogije Meso–Kosti–Koža za koju je scenario napisao Nikola Pejaković, a režirao Saša Hajduković.

Okosnicu serije Kosti čine dva lika sa istim imenom – Kosta. Prvi je izbeglica koji u Republiku Srpsku stiže za vreme akcije „Oluja“. Drugi Kosta potiče iz porodice pozicionirane u lokalnoj političkoj „eliti“ i njega tumači glumac, Ljubiša Savanović koji se putem Skajpa uključio u Jutarnji program iz Banjaluke.

„Moj Kosta je dio te takozvane, političke elite i kreme koja pokušava da vlada svim i svačim i da na neki način diriguje životima svih drugih ljudi. Ipak, u ovom mom Kosti, u toj ulozi koju ja igram, postoji nešto ljudsko i on ne uspeva da se ovaploti ta njegova loša strana, nego na samom kraju serije i on skupi snagu i odluči da ne ide tim putem“, otkriva Savanović.

Oni koji su imali prilike da pogledaju seriju ističu da su Kosti sorove, ali realne, beskompromisne i da se ne dodvoravaju publici. Kao drugi deo trilogije MesoKostiKoža, Kosti je po tome slična prvom delu, seriji Meso, dodaje gost Jutarnjeg programa.

„Nismo se čuvali, nismo se pazili takvih stvari i serija je zaista u tom smislu vrlo direktna i nikoga ne štedi. Nažalost, ni život nije daleko od ovoga što prikazujemo u seriji i mislim da je to jedan od njenih aduta, jer će ljudi prepoznati sve ono što oni žive u ovom trenutku i lako će prepoznati likove koje mi igramo“, naglašava banjalučki glumac.

Brojnu ekipu sjajnih glumaca, pored Ljubiše Savanovića i Jove Maksića, čine i Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović i mnogi drugi.

Serija je nastala u koprodukciji RTS-a i Produkcije „Bosonoga“, a Savanović ističe da je cela ekipa sjajno sarađivala, da su imali odlične produkcijske uslove i da su radili jako temeljno što će publika sigurno prepoznati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво