Читај ми!

Raša Bukvić: Boškovići su moderan Bolji život

Polako upoznajemo članove porodice Bošković, sa kojima ćemo se družiti radnim danima posle Dnevnika na Prvom programu RTS-a. Glumac Raša Bukvić igra glavu porodice i kaže da će 84 epizode doneti šarenu komediju za sve generacije.

Uzbuđenja uoči početka emitovanja Slučaja porodice Bošković ima, priznaje Raša Bukvić, koji igra jednog od junaka serije.

„Ovu noć dugo iščekuje cela ekipa i ja sa njima delim uzbuđenje“, kaže gost Beogradske hronike i ističe da posle niza „opasnih“ uloga nije bilo problema da se nađe u komediji već da je za njega izazov bio to što su ga Zoran Janković, Katarina Janković, Ivan Stefanović i Raško Miljković mapirali kao nekoga ko može da nasmeje.

Poznati glumac podseća da je Tesla rekao da je za dobro zdravlje bitno da se sporo žvaće i da se čitaju šaljive priče.

„Zato smo mi spakovali 84 simpatične epizodice da vas malo uveseljavamo. To je bio cilj svih nas. Nadam se da ćemo u tome uspeti“, naglasio je Bukvić.

Prelazak iz akcionih filmova u šarenu komediju  

Budući da je 10 godina proveo u žanrovima akcionih filmova, trilera i drama, Bukvić priznaje da je bilo treme na početku rada na Slučaju porodice Bošković.

„Imao sam tremu, kako ne. Deset godina, čak 11 me nije bilo na prostoru Srbije. Konačno sam dobio šansu da zaigram i to u šarenoj komediji koja me je radovala, ali i obavezivala. Da sam sposoban da to uradim, ja sad to znam, ali pred početak snimanja bio sam malo skeptičan, ali uz pomoć kolega napravili smo lep ambijent za rad“, priča Bukvić.

Modni trendovi postoje i kada su u pitanju serije.

„Mislim da je došlo vreme za humor, da smo prezasićeni težim sadržajima. Ovo je lepršav, lagan sadržaj za celu populaciju, od dece do odraslih i starijih, a svako može da se poistoveti sa nekim od likova“, objašnjava umetnik.

Prema njegovim rečima, serija je pisana da bude duhovita, da prikaže srpsku moguću a iščašenu porodicu.

„Sva inspiracija autora ide odatle gde živimo, ko smo mi, na kakve probleme nailazimo u svakodnevnom životu. Serija je pravljena po algoritmu američkog sitkoma i mislim da će publici trebati nekoliko dana, epizoda da shvati kakav je to novi narativ. To ljudi u Srbiji nisu dosada imali prilike da vide“, naglašava Bukvić.

Boškovići kao moderan Bolji život

Uveren da će reakcije na seriju Slučaj porodice Bošković biti pozitivan, Bukvić ocenjuje da je u pitanju „moderan Bolji život“. 

„Ovo je trideset godina kasnije, posle 'Boljeg života' dolaze Boškovići, likovi koji su malo iščašeniji nego što su bili junaci te serije", navodi Bukvić naglasivši da je poređenje sa Gigom Moravcem kompliment.

Govoreći o mogućem poistovećivanju sa junacima serije o Boškovićima, poznati glumac kaže da smo svakog dana u nekoj borbi: „Kao ona izreka – Da sam normalan poludeo bih, kakva su nam vremena. Smeh je jedan od načina da se borimo i održavamo stanje duha.“

Slučaj porodice Bošković od večeras, radnim danima posle Dnevnika na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво