Čitaj mi!

Postignut dogovor, nastavlja se snimanje „Heroja sa Košara“

Filmski centar Srbije uspešno je okončao medijaciju između producenata „Heroja sa Košara“ i reditelja Balša Đoga, tako da se snimanje filma nastavlja.

Nakon nesuglasica i sukobljenih viđenja producenata i reditelja o daljem snimanju filma, Filmski centar se uključio u razrešavanje spora i uspeo da nađe kompromisno rešenje kojim se omogućava nastavak snimanja.

„Lično sam dane provela u razgovoru sa stranama u sporu u pokušaju da ih ubedim da lične nesporazume ostave po strani radi očuvanja teme Košara i sećanja na heroje. Jako smo bili ponosni što se snima film Košare i javnost je sa oduševljenjem prihvatila činjenicu da se u Srbiji snima prvi film o ovoj herojskoj akciji“, kaže predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Iz FCS-a nisu, kako kažu, želeli da događanja unutar filmske ekipe, koja su manje-više uobičajena, nadiđu veličinu i važnost filma.

„Zato smo učinili sve da se ovaj spor sporazumno reši. Nadam se skorom nastavku snimanja i premijeri sledeće godine i zahvaljujem se na kooperativnosti koju je pokazala Omega produkcija i reditelj Đogo“, istakla je Jelena Trivan.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 05. nov 2020, 16:40) - anonymous [neregistrovani]

Postignut je

Ali neko je morao popustiti, koja je strana ostecena ili bolje receno u filmu ce nedostajati ono sto je nekom smetalo.

(četvrtak, 05. nov 2020, 14:32) - Darko [neregistrovani]

Film

Gledao sam taj film ima na youtubu

(četvrtak, 05. nov 2020, 14:04) - anonymous [neregistrovani]

Hvala bogu da su smanjili dozivljaj, da se ne brukaju pred narodom.

Samo neka snimaju filmove, mora da se pokaze svima da srbi cene svoje ratnike, da se ne stide nikoga. Ako treba i o martovskom pogromu da se snima film, neka se snima, to su bolne teme, o dvolicnosti medjunarodne zajednice, da se pokaze srpska i strana kfora. Da se prikaze dolazak stranaca, i njihovo svedocenje stravicnim zlocinima nad srbima, sve to mora da se obradi u filmu. To je vazno da bi se svet upoznao sa pravom istinom.

(četvrtak, 05. nov 2020, 13:47) - anonymous [neregistrovani]

Dobra vest

Drago mi je da je postignut dogovor i da ce se nastaviti snimanje.