Читај ми!

Bioskopi otvoreni - prilika za uživanje ali uz mere opreza

Uz poštovanje svih preporuka Kriznog štaba, bioskopi su otvoreni za publiku. U Kombank dvorani na repertoaru je „Revija domaćih kultnih filmova", a u Domu kulture Studentski grad, tradicionalno se održava Festival evropskog animiranog filma „Balkanima".

U vremenu kada su domaća i svetska filmska produkcija svedene na minimum, prilika je da se podsetimo kultnih ostvarenja: Ljubav i moda, Doli Bel, Tito i ja

„Publika svakako dobija, ima priliku da vidi filmove koji nisu na bioskopskom repertoaru, a s druge strane, prilika je da se vide filmovi koji su davno sišli sa repetoara, ali u ovom trenutku se vraćaju i njihove restaurirane i digitalizovane verzije i ponovo žive na velikom platnu bioskopa", rekao je Igor Stanković, direktor Kombank dvorane.

Festival koji je osnovao pionir animacije kad nas, Nikola Majdak, za 17. godina je postao najveća smotra animiranog filma u regionu.

Ove godine nema gostiju iz inostranstva, ali je više od 100 umetnika i studenata, od Francuske do Estonije, poslalo svoja dela.

„Mi smo se trudili da selekcija bude raznovrsna, tako da uključimo što više raznovrsnih kinematografija i što više različitih tehnika, da vidimo šta je ono čime se trenutno autori bave", izjavila je selektorka „Balkanime", Mina Sablić.

Svi prikazani filmovi dostupni su svake večeri nakon projekcije na sajtu „Balkanime".

Za sve koji neguju dete u sebi, nova sihronizovana verzija filma uz koji su odrastale generacije, Lesi se vraća kući, i u bioskopima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи