Читај ми!

Pečurke usporile snimanje serije „Mama i tata se igraju rata“

Gordana Kičića i Nebojšu „Cileta“ Ilića odlično znate iz brojnih filmova, serija i pozorišnih predstava. Ovih dana ih gledamo kao najbolje drugare Veljka I Ćuftu u seriji „Mama i tata se igraju rata“. Ali, jeste li znali da su njih dvojica privatno odlični prijatelji, koji svoj lični i poslovni odnos grade već decenijama?

„Nebojša i ja smo se upoznali još na fakultetu, on je bio u klasi Milenka Maričića, ja kod Predraga Bajčetića“, priča Gordan Kičić, „Devedesetih smo u Ateljeu 212 počeli zajedno da igramo u predstavi Sveti Georgije ubiva aždahu i odmah smo odlično sarađivali“.

„Posle toga smo radili predstavu koja je nama bila jako važna u tom trenutku – Put do Nirvane takođe u Ateljeu, gde smo igrali glavne uloge. U tom komadu koji je ozbiljan, ali i veoma duhovit, nas dvojica smo krenuli da se spontano smejemo jedan drugome na sceni, što se posle nastavilo i u Revizoru gde je on glumio gradonačelnika a ja Hlestakova“, nastavlja Kičić, koji je u seriji Mama i tata se igraju rata glavni glumac, ali i reditelj i kreator serije. 

„Uloga Ćufte pisana je baš za Cileta, i već na probama je krenuo smeh. Znali smo da postoji opasnost tog našeg smejanja i bili smo u pravu. Nekako smo izdržavali sve te zajedničke scene, trudeći se da budemo što normalniji... Iskreno, bilo nam je jako teško da budemo duhoviti, a da ne budemo privatni i da počnemo da se smejemo jedan drugom“, otkriva poznati glumac.

Kičić se priseća nekoliko situacija sa snimanja gde su svi iz ekipe morali da ih čekaju da se uozbilje: „Kad sam režiraš i producent si, tu nema ko da ti zavodi red, pa sam uz tešku muku morao sam sebe da savladavam da se vratimo snimanju. U trećoj epizodi, koju će gledaoci videti ovog vikenda postoji jedna scena gde nas dvojica na terasi pričamo o pečurkama za grejanje. E, tu nam je bilo najteže! Mislim da smo dva sata snimali tih nekoliko rečenica, jer Nebojša i ja bukvalno nismo mogli da prestanemo da se smejemo. Veljko i Ćufta su najbolji prijatelji, ali često jedan drugog ne razumeju i ta scena je odličan primer upravo tog njihovog komičnog nerazumevanja. Radi se o maloj sceni, koja mora da se snimi u jednom kadru, a ponavljali smo je više od trideset puta jer jednostavno nije bilo načina da se uozbiljimo“.

Kako izgleda „scena sa pečurkama“ koja je usporila snimanje serije i šta će se dalje dešavati u ratu supružnika Radisavljević, gledaćete ovog vikenda na Prvom programu Radio-televizije Srbije od 20 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво