Читај ми!

Zvezda filma „Društvena mreža“ sa Markom Stojanovićem o pantomimi 27. oktobra

Holivudski glumac Džesi Ajzenberg, najpoznatiji po filmovima „Društvena mreža“, „Zombilend“, „Velika iluzija“, razgovaraće ekskluzivno sa domaćim glumcem Markom Stojanovićem uživo na „Fejsbuku“ 27. oktobra od 19 časova na stranici "World Mime".

Povod za razgovor u okviru onlajn emisije Ćaskanje o pantomimi (World Mime Chat) je najnoviji film Otpor (Resistance) reditelja Džonatana Jakubovića, u kome Ajzenberg, negativac iz spektakla Liga pravednika, igra čuvenog francuskog pantomimičara Marsela Marsoa, kod koga je upravo Stojanović studirao i diplomirao pantomimu.

U razgovoru učestvuje i Lorin Erik Salm, kolega Stojanovića iz škole Marsoa, kojeg su producenti filma angažovali da uči Ajzenberga pantomimi i da realizuje koreografije komada pantomime za film.

Sam projekat, onlajn serijal pokrenuli su Marko Stojanović, Ofer Blum iz Izraela i Džordž Maskarenhas iz Brazila u okviru aktivnosti Svetske organizacije pantomimičara i svake subote u 17 časova se uživo emituje na stranici World Mime na Fejsbuku.

Do sada je bilo 16 ćaskanja sa umetnicima, stručnjacima, profesorima, rediteljima, producentima iz celog sveta koji se bave pantomimom i neverbalnim teatrom.

Sve emisije su dostupne na Fejsbuk stranici Svetske organizacije pantomimičara i predstavljaju video-dokumentaciju za studente, istraživače, profesore i sve koji se bave pozorištem.

Film Otpor je istinita priča o Marselu Marsou, koji je za vreme Drugog svetskog rata kao član Pokreta otpora spasao nekoliko stotina jevrejske siročadi kojima su nacisti pobili roditelje.

Marso je bio talentovan slikar koji je deci Jevreja fasifikovao dokumenta, prerušavao ih u skaute i tako prebacivao preko Alpa u Švajcarsku.

Marso nikada nije govorio o ovoj temi iako je za svoje podvige dobio orden Legije časti, a 2001. godine je dobio i Valnberg medalju koju Fondacija „Raul Valnberg“ dodeljuje za hrabrost i humanizam ljudima koji su pomogli Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata.

Distributer filma Otpor za Srbiju je „Megakom film“, a ovaj razgovor se realizuje u partnerstvu sa "IFC Films" i "Tamar Simon (Mean Streets Management)".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво