Читај ми!

„Srce zločina“ – Ubistvo sudije Nebojše Simeunovića – kolika je cena za miran san

Još jedna epizoda serijala „Srce zločina“, realna i uzbudljiva kao i sve prethodne. Večerašnja epizoda druge sezone serijala otkriće gledaocima uzbudljivu istinitu priču o ubistvu Nebojše Simeunovića, sudije Okružnog suda u Beogradu. Emisija je na programu u utorak, 20. oktobra 2020. godine na Prvom kanalu RTS-a u 22.05.

Gledaoci će u uzbudljivoj priči, koja ostavlja bez daha, moći da saznaju odgovore na mnoga pitanja vezana za slučaj misteriozne smrti sudije Okružnog suda u Beogradu Nebojše Simeunovića koji je sprečio krvoproliće u rudniku Kolubara.

Sudija je postao poznat i upamćen po svojoj odluci da odbije pritvor štrajkača u rudniku Kolubara, neposredno pred 5. oktobar 2000. godine.

U novembru iste godine sudija Nebojša Simeunović je nestao, a u decembru su njegovo telo pronašli u reci. 

Igrano-domumentarna serija u drugoj sezoni gledaocima nudi 10 novih epizoda, u večernjem terminu, utorkom u 22.05, na Prvom programu RTS-a.

Rekonstrukcije događaja snimane su na autentičnim lokacijama, sa akterima koji su, u velikom broju slučajeva i sami učestvovali u istragama. Priče su ilustrovane i sudskom i policijskom dokumentacijom – fotografijama, snimcima i dokumentima.

U igrano-dokumentarnoj formi ekipa emisije bavi se velikim zločinima koji su potresali čitavu zemlju u periodu od 1994. do 2004. godine, a koji do danas nisu dobili sudsko razrešenje.

Zašto su ovi slučajevi gurnuti pod tepih? Odgovore na to pokušaće da dâ novinar Veljko Medić, uz pomoć velike glumačke ekipe, predvođene Goranom Šušljikom u ulozi gospodina "Nije mi jasno".

Neki zločini su priča za sebe, a neki su poslužili kao povod za analizu sličnih situacija i problema koji dovode do nasilja, ubistava i drugih krivičnih dela.

Sagovornici su svedoci zločina, žrtve, policajci, sudije, tužioci, advokati, doktori, psiholozi, forenzičari, predstavnici državnog i nevladinog sektora.

Druga sezona emisije „Srce zločina" realizovana je u saradnji sa produkcijama "Vision team" i "Cinnamon". Urednik emisije je Veljko Medić, reditelj Todor Popov.

Scenario su pisali Aleksandar Radulović i Božidar Knežević, a reditelji su Ivica Vidanović, Slobodanka Radun i Miloš Radunović. 

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи