Читај ми!

Voja Brajović: Glumac se ne ponavlja, ne postoji zamena za njega

Vojislavu Brajoviću je na Filmskim susretima u Nišu uručeno priznanje „Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu. Za RTS govorio je o tome kakav je Pavle bio, zašto i dalje na snimanju nikada nije zadovoljan, ali i o početku svoje karijere i kakvu je ulogu u tome imala Televizija Beograd.

Uprkos tome što misli da Pavle Vuisić ne bi voleo da neka nagrada nosi njegovo ime, priznanje koje je Voji Brajoviću uručeno na Glumačkim susretima u Nišu mnogo znači.

„Ta nagrada se ne osvaja, ona se dobija. Kada pričate o bilo kojoj nagradi a ne pominjete nagradu koja se zove njegovim imenom onda ne možete da ne govorite o njemu“, objašnjava Brajović.

Cenjeni umetnik naglašava da je sa radošću snimao 1968. godine u studiju TV Beograd sa svešću šta je televizija značila za glumce. 

„RTS kao javni servis treba da bude vodič za gluve i slepe u duši“, naglašava gost Beogradske hronike.

Mnogo puta u kadru sa Pavlom Vuisićem

„Kada je on došao ja sam imao sreću, privilegiju i ne samo ja, svi mi mladi koji smo radili Šešir profesora Vujića. Mi smo videli put kojim treba ići. Da li smo svi mogli da idemo, da li smo svi njime išli, to je teško reći, jer glumac se ne ponavlja, on postaje takav kakav je, ne postoji zamena za njega“, objašnjava Brajović, dodajući da je Vuisić bio studiozan glumac, izuzetan intelektualac, izuzetno zahtevan prema sebi i prema drugima, i veliki autoritet.

Kada je došao u Otpisane, priča Brajović, bili smo sigurni da se sa takvom ekipom nemoguće obrukati.

Govoreći o ponavljanju na snimanju, višestruko nagrađivani glumac ističe da nikada nije zadovoljan i da bi uvek mogao da kaže da želi da se ponovi scena: „Za razliku od pozorišta, gde mogu nešto da popravim, a ovde znam da je snimljeno i tu više popravki nema“. 

Brajović naglašava da je karijeru počeo kao televizijski glumac i da današnji mladi ljudi nisu doživeli značaj Televizije Beograd: „Ta televizija je imala preko 35 procenata školskog i obrazovnog programa, da ne govorim o serijama u kojima nisam učestvovao, a učestvovao sam u preko deset poput Bajfordovih, ni Bi-Bi-Si nije ravan tome“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво