Rekorderi kviza „Potera“ dokazali da iskustvo nije garancija uspeha

U sinoćnoj epizodi kviza „Potera“, takmičari ne samo da su pobedili tragača, već su i postavili rekord kviza. Najpre su osvojili 900 hiljada dinara, a onda uspeli i da zadrže u svojoj kasi.

Kada iznos osvojene sume u pitanju, Stefan i Slobodan su najzaslužniji za obaranje rekorda jer su bili hrabri da idu na više sume i tako rizikuju da ih Tragač „ulovi“ budući da su mu bili na samo korak prednosti.

Stefan Kukolj, prihvatio je višu sumu od pola miliona dinara i uneo je u kasu. Ima samo 18 godina i ovo mu je prvo učešće na nekom kvizu, mada iz hobija voli da ih igra na internetu.

Slobodan Obućina, prihvatio višu sumu od 300 hiljada dinara i uneo je u kasu. On je lekar anesteziolog iz Ivanjice, radi u bolnici u Gornjem Milanovcu. Hobi mu je daljinsko plivanje i ovo mu je bilo prvo učešće u nekom kvizu.

Sa njima u ovom odličnom timu su bili i Mira Malić, budući advokat iz Pančeva, i Ivan Manić, nastavnik iz Valjeva.

Stefan Kukolj gostujući u Jutarnjem programu priznaje da je čekao da napuni 18 godina i završi srednju školu kako bi se prijavio za učešće u kvizu „Potera“.

„Mnogi bi možda to znanje nazvali nepotrebnim, ali sam ja neke činjenice oduvek voleo da pamtim i istina je da gledanje kvizova dosta pomaže, ali i internet“, navodi Stefan.

Priznaje da mu suočavanje sa tragačem nije bio problem jer je znao da ukoliko on zna odgovor, nije ni bitno ko je tragač.

Doktor Obućina napominje da je posle loše odigrane prve igre odmah odlučio da ide na višu sumu.

Porodica, prijatelji, poznanici, svi su bili oduševljeni njihovim uspehom i javili su se da čestitaju. Pobednici još uvek nisu odlučili kako će utrošiti osvojeni novac.

Mira Malić navodi da je u kviz došla bez ikakvih očekivanja, a do poslednjeg trenutka nije verovala da će uspeti da pobede tragača.

„Kada se kamera uključila trema me je potpuno 'pojela'. A pošto mi je mnogo bilo žao što sam pogrešila za Santorini, šalila sam se da ću novac potrošiti tako što ću tamo da otputujem“, dodaje Mira.

Ivana Manića je za učešće u kvizu prijavila ćerka. Veruje da je za ovakav uspeh zaslužan timski duh koji je vladao među njima.

„Koliko god da je Milica sjajna, a jeste sjajna, nije imala šanse protiv ovakvog tima“, tvrdi Ivan.

No, ipak, svi priznaju da im je Stefanovo prisustvo ulilo dodatno samopouzdanje jer, kako svi tvrde, njegovo znanje ih je impresioniralo.

„Grupe mladih ljudi kao što je Stefan, trebalo bi da budu primer. Pošto radim u školi, vileo bih da vidim više takvih mladih ljudi. I druga stvar, žene. Trebalo bi više i češće da se prijavljuju za kvizove zato što su pametne i obrazovane i nije dobro što ih procentualno ima manje od muškaraca u kvizovima“, smatra Ivan.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 04. jan 2021, 22:10) - anonymous [neregistrovani]

Ana

Kako takmicari dele osvojenu sumu među sobom? Da li svakom svoje ili na ravne delove?

(ponedeljak, 14. dec 2020, 21:10) - anonymouscokic [neregistrovani]

Istina

Prati kviz duze vreme, ali mislim da cu prestati. Pitanja koja nikakvog smisla nemaju. Neznam samo ko smišlja pitanja . Puno nelogičnosti. Dugacka pianja koja Memedovic sporo čita u prvoj igri. Na kraju mislim da je sve ovo nameštaljka u korist tragača....

(ponedeljak, 12. okt 2020, 22:36) - anonymous [neregistrovani]

Olga

Nije posteno! Takmicari moraju da čekaju da budu prozvani a tragači kazu odgovor i pre nego što se pitanje procita do kraja. Time dobijaju znatnu prednost.

(sreda, 30. sep 2020, 02:20) - anonymous [neregistrovani]

Браво

Потребна је срећа , али знање је увек у моди. Највеће честитке најмлађем учеснику.

(utorak, 29. sep 2020, 19:39) - anonymous [neregistrovani]

Kviz

Pa prijavite se, i pokusajte najpre da prodjete testiranje tu su tek " laka" pitanja.

(utorak, 29. sep 2020, 13:17) - anonymous [neregistrovani]

Kvizoman (nikad učestvovao)

Lakša pitanja nego inače. Da bude tako uvek, prijavio bih se i ja.