Читај ми!

„Sumrak u bečkom haustoru" - projekcije gastarbajterske priče posle premijere u Studentskom gradu

Novi domaći film „Sumrak u bečkom haustoru” Mladena Đorđevića, koji je premijerno prikazan u Domu kulture Studentski grad (DKSG) na Novom Beogradu, od 28. septembra - na repertoaru u ovoj kulturnoj ustanovi.

Najbolji film u domaćem takmičarskom programu Festa 2020. nalazi se u programu „Panorama" DKSG, i biće prikazivan dva puta dnevno 28. septembra od 18 sati i 21 sat, kao i u utorak i sredu, u Maloj sali. 

Dokumentarno-igrani film pripoveda o trojici protagonista Darku, Milenku i Goranu, koji 20 godina voze taksi po Beču, a problem nastaje kada nova gradska vlast u skladu sa smanjenjem socijalnih davanja, uvodi poreze taksistima.

Nameti su veliki, i tako je mnogim taksistima budućnost ugrožena, posebno spomenutim junacima Đorđevićevog ostvarenja.

Beč obeležava 50 godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju, a njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im „pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila".

Film od 110 minuta je zasnovan na romanu Darka Markova koji je i učesnik u filmu, uz Milenka Radosavljevića, Gorana Pavlovića i Vladicu Milosavljević, od autora poznatih avangardnih i kontroverznih projekata Made in Serbia i Život i smrt porno bande.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво