Читај ми!

Pala poslednja klapa serije „Kamiondžije“

Nakon 100 dana rada i 20 epizoda snimljenih u nizu, serija „Kamiondžije“ nastavlja put ka montaži i postprodukciji. Mi smo Baja i Žića, oni su Paja i Jare, poručuju Nenad Jezdić i Tihomir Stanić govoreći s poštovanjem o junacima kultne serije iz sedamdesetih godina.

„Ovo je neka vrsta podviga – dvadeset epizoda, ovako u nizu, posle vanredne situacije koja je bila zbog korone. Krenuli smo sa velikim strahom da li će se desiti nešto, da li će se neko od nas dvojice razboleti i onda bi moralo sve da stane, što je neka vrsta odgovornosti i tereta“, priča Tihomir Stanić koji igra Žiću.

Kamiondžija su legat, one Kamiondžije. Oni su postali superheroji Paja i Jare, takvi kakvi su, kao glumci to što su nam dali u tom kontekstu i vremenu, to što su oni uradili, to se merilo sa superherojstvom jer su tada umeli da zalupe vrata direktoru“, ocenio je Nenad Jezdić koji na TV ekrane donosi lik Baje.

Prema njegovim rečima, ova dva karaktera su budna, Paja i Jare i dalje postoje u miljeu našeg naroda.

Stanić ističe da je dodatna odgovornost bila na autorima novih Kamiondžija zbog kultnog statusa dobro poznate serije: „Mislim da smo mirno i bez mnogo opterećenja izneli i Nenad Jezdić i ja i 150 glumaca koliko je bilo na snimanju“.

Paulina Manov u Kamiondžijama igra Daru, Žićinu ženu: „Ona ima petoro dece, ali ima još dvoje, a to su njen muž i njen otac“.

Lić Đere tumači glumica Danina Jeftić: „To je mlada devojka koja se nalazi u životnoj situaciji u kojoj ne želi da bude, traži izlaz i nalazi ga kod dva glavna lika serije“.

„Igram lik dede koji ima godina koliko i ja, ali se oseća veoma mladim. Da li je on baron Minhauzen, to ćemo videti, negde je na ivici noža da li on govori istinu ili ne. Ima veliku maštu, veliku životnu energiju i deluje da je mlađi od članova porodice, recimo od svog zeta ili čak od svoje ćerke“, objašnjava glumac Branislav Zeremski.

„Kamiondžija ima svuda, ortakluka takođe i neka nam Pavle Vijisić i Miodrag Petrović Čkalja ne zamere što smatramao da nemaju tapiju na motiv ortakluka u našem narodu. To mi pričamo, potpuno smo drugi likovi, mi smo Baja i Žića, oni su Paja i Jare“, poručuje Jezdić.

„Serije na RTS-u imaju jako dobre rejtinge, ali siguran sam da će ova serija u toj konkurenciji RTS-ovih serija da bude na vrhu“, zaključio je pisac Vladimir Kecmanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво